Meet and Code: 27.000 de euro pentru evenimente de programare, la Europe Code Week

Meet and Code 2019_Asociatia TechsoupAsociatia Techsoup, sustinatoarea activitatilor Europe Code Week in Romania, da startul inscrierilor pentru cea de-a treia editie Meet and Code.

Astfel, Techsoup invita organizatiile nonprofit din Romania sa aplice pentru granturi in valoare de 300 euro, pentru organizarea de evenimente de programare sau tehnologie care promoveaza si contribuie la cresterea competentelor digitale si de programare ale copiilor si tinerilor. In total, 90 de evenimente de programare si tehnologie din Romania vor primi finantari Meet and Code, in valoare totala de 27.000 EURO.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code asteapta organizatiile non-profit din intreaga Europa sa propuna evenimente de programare sau de tehnologie pentru copii si tineri cu varsta intre 8 si 24 de ani. Organizatiile pot aplica online, intre 3 iunie si 8 septembrie 2019, pe www.meet-and-code.org cu una sau mai multe propuneri de evenimente. Procesul de evaluare si finantare se va derula pe toata durata perioadei de inscriere.

In 2018, peste 50.000 de copii si tineri au participat la 1.100 de evenimente finantate prin Meet and Code in toata Europa. Evenimentele si-au propus sa aduca bucuria de a programa si de a lucra cu tehnologia in mai multe comunitati europene.

In plus, Meet and Code va oferi si premii pentru cele mai creative si originale evenimente prin care organizatiile nonprofit si-au propus sa atraga copii si tinerii spre programare si tehnologie. Organizatiile care aplica pentru o finantare Meet and Code, vor putea alege daca doresc sa participe si in Competitia Meet and Code. Premiile se vor acorda anul acesta pentru patru categorii:  Girls do IT!, Community, Diversity si Code for the Planet.

In cadrul fiecarei categorii vor fi premiate 3 evenimente. Doi reprezentanti din fiecare organizatie castigatoare in cele 5 categorii vor fi invitati la un eveniment de incheiere Meet and Code 2019 (Award Weekend), iar evenimentele castigatoare vor fi prezentate intr-un repozitoriu european de bune practici. In plus, primul castigator din fiecare categorie va primi si un premiu de 2.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.