Mega Image a ajutat in noiembrie la plantarea a 5 hectare de padure

Aproape 100 de angajati ai Mega Image, alaturi de circa 500 de voluntari ai platformei “Plantam fapte bune in Romania”, au plantat in  noiembrie peste 13.000 de puieti. Actiunile de impadurire s-au realizat pe o suprafata totala de 5 hectare si au vizat, in mod direct, prevenirea alunecarilor de teren, imbunatatirea calitatii solului, impiedicarea procesului de desertificare si compensarea amprentei de carbon. Astfel, la  Breaza, judetul Prahova, au fost impadurite 3,5 ha de teren degradat care prezenta eroziuni si alunecari, acestea putand deveni periculoase pentru oras. A doua actiune s-a desfasurat in comuna Vulturu, Constanta, unde s-a intervenit pe o suprafata de 1,5 hectare de teren degradat. Prin participarea directa la aceste actiuni, voluntarii Mega Image au contribuit personal la reducerea amprentei de carbon, una dintre directiile principale de responsabilitate abordate de companie.

“La inceputul acestui an am lansat platforma Fabrica pentru un viitor curat, prin care sustinem proiecte ce vor ajuta la reducerea efectului amprentei de carbon asupra mediului si care vor transforma in mai bine mediul inconjurator pentru comunitatile din care facem parte. Astfel, alaturi de alte acțiuni concrete implementate in magazine, precum utilizarea de Energie Verde si Centrele pentru reciclare, sustinem si proiectul „Plantam fapte bune in Romania”, a spus Raluca Alexandrescu, manager marketing al Mega Image.

In competitia lansata de Mega Image, „Plantam fapte bune in Romania” a castigat finantarea actiunilor de impadurire a aproape 21 hectare, iar toamna aceasta fondurile au fost utilizate pentru derularea actiunilor din Breaza si Vulturu.

De-a lungul timpului, teritoriul ocupat de Romania a suferit de reducerea suprafetei impadurite (de la 75% in secolul I) predominant in scop de dezvoltare a agriculturii, ajungand in prezent la o suprafata impadurita de 26,79%. Mai mult, regiunile de Sud si Sud Est ale tarii sufera in acest moment de un fenomen vizibil de desertificare, lucru care duce si la o calitate redusa a solului pentru agricultura.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.