Mega Image a dat startul competitiei nationale Fabrica de aer curat

Mega_imageMega Image, in parteneriat cu Junior Achievement Romania, a dat startul inscrierilor in cea de-a doua editie a competitiei nationale Fabrica de aer curat. In cadrul concursului, profesori si elevi de gimnaziu din toata tara vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin comportament responsabil si evenimente de mediu in comunitate. Clasa si scoala care vor reusi sa aduca cea mai mare reducere totala de emisii de CO2 vor fi premiate in cadrul evenimentului Business Hall of FameEco_Transport_Mega_Image 2014. Termenul limita pentru inscrierile in competitie este 21 februarie.

Irina_Fosa_Mega_ImageLa Mega Image sustenabilitatea face parte din viziunea noastra, din modul in care am ales sa ne desfasuram activitatea. Dorim sa protejam viitorul clientilor, angajatilor si comunitatilor din care facem parte, iar in acest sens platforma “Fabrica pentru un viitor curat” sustine proiecte de reducere a efectului amprentei de carbon asa cum este si proiectul “Fabrica de aer curat” organizat de Junior Achievement Romania”, a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.

Pe parcursul competitiei, elevii vor invata despre fenomenul de incalzire globala si masurile eficiente de protectie a mediului inconjurator. Clasele vor aplica apoi in practica cunostintele dobandite si vor acumula puncte pentru scoala lor prin: derularea de actiuni de economisire a resurselor in viata de zi cu zi; luarea de decizii inteligente impreuna cu familia privind consumul produselor si organizarea de evenimente ecologice in comunitate (de exemplu: plantarea de puieti de copaci, colectarea selectiva si reciclarea unor diferite tipuri de deseuri, actiuni de ecologizare a unor zone sau obiective locale).

In anul scolar 2012-2013, competitia a implicat 123 de profesori, 6.228 de elevi din 102 scoli si 78 de localitati, participantii reusind sa economiseasca 674,5 tone de dioxid de carbon.
Editia de anul acesta a competitiei isi propune sa implice cel putin 7.000 de elevi de gimnaziu care sa raspunda in mod activ provocarii de a economisi echivalentul anual a 6.459 tone de dioxid de carbon.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.