Mega Image a deschis cinci noi centre de colectare a PET-urilor

Mega Image a deschis cinci noi centre de colectare a recipientelor de tip PET si a dozelor de aluminiu in propriile magazine din zonele: Banu Manta, Mihai Eminescu, Jolie Ville, Corbeanca si Pod Baneasa. Fiecare centru pentru reciclare are un punct de colectare, reprezentat printr-un echipament automat amplasat la intrarea in magazin, prin intermediul caruia se face colectarea de sticle PET. Clientiii au posibilitatea de a returna aproape orice tip de sticla din ambalaj de plastic, dar si ambalaje de tip doze aluminiu. Pana acum Mega Image avea doua astfel de centre, iar pana la sfarsitul anului va mai deschide alte cinci in Bucuresti si Constanta.

Parteneriatul cu o fabrica ce valorifica sticlele PET va asigura un flux complet intre comerciant si reciclator. Sticlele PET colectate prin acest proiect vor fi reciclate de catre o companie locala, care va procesa si transforma in fulgi PET de inalta puritate sau in granule PET.

“Sustenabilitatea este parte din viziunea noastra si din modul în care am ales sa ne desfauram activitatea. Primele doua centre de reciclare au fost apreciate de clientii nostri, acestia venind des in magazine pentru a aduce sticlele PET goale. Ne dorim sa protejam viitorul clientilor, al angajatilor si al comunitatilor din care facem parte, de aceea vom deschide in acest an 10 astfel de centre”, a declarat Xavier Piesvaux, Director General Mega Image.

Cu fiecare sticla de plastic reciclata economisim energia necesara unui bec tinut aprins timp de 6 ore. Pentru a se descompune, rezidurile de plastic necesita o perioada de aproape 100 de ani, insa ulterior aceste microparticule vor ajunge in lantul alimentar al omului, sub forma de organisme marine si pesti, intrand in alimentatia omului.

Centrele de reciclare parte din platforma “Impreuna cu tine protejam mediul” care a fost lansata la inceputul acestui an. Sub aceasta platforma Mega Image a dezvoltat mai multe proiecte de sustenabilitate si reducere a amprentei de carbon, precum: “Energie Verde” si “Reducerea emisiilor de carbon”.

 

Articole similare...

1 Response

  1. iancu marcel ionut spune:

    buna ziua as dori sa las un anunt eu vand peturi cum pot lua legatura cu cnv numarul meu de tel este 0747431584 sau 0764989296 va rog frumos contactatima rog seorizitate va multumesc pt intelegere astept raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.