Mega Image a desemnat castigatorii competitiei Fabrica de aer curat

Mega Image si Junior Achievement Romania au anuntat castigatorii competitiei Fabrica de aer curat care au economisit cea mai mare cantitate de dioxid de carbon in 8 saptamani. Castigatorii au fost desemnati pe doua categorii, respectiv: Cea mai activa clasa: profesor coordonator Ongen Marzali de la Liceul Teoretic Murfatlar din localitatea Basarabi, judetul Constanta si Cea mai activa scoala: Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Galati,  reprezentata de Monalissa Nica, in calitate de director. In total,  in cadrul competitiei, 123 de profesori si 6.228 de elevi din 102 scoli participante au contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin comportament responsabil si activitati ecologice desfasurate in comunitate

“Proiectul “Fabrica de aer curat”, parte a programului de sustenabilitate “Impreuna cu tine protejam mediul” al companiei Mega Image se concentreaza pe educatia tinerilor, a urmatoarei generatii care reprezinta un factor important atunci cand vorbim despre sustenabilitate. Suntem fericiti ca in acest proiect au participat atat de multe scoli si ca peste 6.000 de copii au devenit ambasadori ai consumului responsabil de resurse. Ecologia este o componenta importanta a strategiei noastre de sustenabilitate”, a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.

Elevi si profesori de gimnaziu din 78 de localitati din toata tara si-au coagulat eforturile si au raspuns afirmativ provocarii de a participa in concursul de reducere a emisiilor de carbon prin comportament responsabil si actiuni locale cu impact real, reusind sa economiseasca in 8 saptamani 674,5 tone de dioxid de carbon. Aceasta valoare presupune o reducere de 0,7 tone de Co2 per capita, reprezentand 7,6% din emisiile medii anuale pe cap de locuitor din Romania (9.2t).

Pe parcursul competitiei, elevii au acumulat puncte prin derularea de actiuni responsabile acasa, in scoala si in timpul liber, devenind prieteni ai mediului inconjurator si constientizand impactul deciziilor din viata de zi cu zi asupra mediului. De asemenea, ei au identificat impreuna cu profesorii coordonatori solutii de reducere a amprentei de carbon prin organizarea unor evenimente ecologice in cadrul carora au implicat si reprezentanti din comunitatea locala: plantarea de puieti de copaci; colectarea selectiva si reciclarea deseurilor; actiuni de ecologizare a unor zone/obiective la nivel local; realizarea unor diferite obiecte din materiale reciclabile.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.