Mega Image a desemnat proiectele finantate prin Fondul pentru Comunitate

Mega Image a desemnat cele 10 proiecte ce vor fi finantate cu cate 10.000 lei fiecare prin programul de granturi Fondul pentru Comunitate. Proiectele castigatoare, ce vizeaza reactivarea spiritului de comunitate al locuitorilor din Bucuresti si Ilfov, au fost selectate dintr-un total de 100 de idei inscrise in competitie. Printre proiectele finantate se numara o competitie sportiva organizata de locuitorii cartierului Costeasca, un atelier de reparat biciclete pentru tinerii din zona Carol, un festival de teatru de apartament si sprijin pentru locuitorii din Ferentari sa isi rezolve singuri, impreuna, problemele comune din cartier. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Procesul de selectie a fost realizat de un juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, CSR sau organizatii non-guvernamentale. Membrii juriului sunt: Adina Ionescu, Coordonator PR & Branding la MOL România, Andrei Bortun, CEO Millenium People & The Institute, Presedintele Fundatiei Gala Societatii Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe), Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank si Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC Romania).

Cele zece idei castigatoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitatile din Bucuresti:

  • Jocurile Cartierului, Asociatia Corporeanima: inchide strada si reuneste comunitatea in cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori.
  • Schimbarea incepe de la noi, Fundatia Policy Center for Roma and Minorities: aduce impreuna locuitorii de pe doua strazi din cartierul Ferentari, pentru a gasi problemele din comunitate si solutii concrete pentru acestea.
  • Edu Cult Berceni. De la cartier la comunitate, Asociatia Traslucid: invita locuitorii cartierului Berceni sa interactioneze pentru a descoperi identitatea istorica si culturala a acestui loc, dincolo de blocuri.
  • Impreuna imbratisam copiii cu autism, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata-ATCA: sustine integrarea copiilor cu autism din Otopeni si Voluntari, aducandu-i impreuna cu alti copii de varsta lor.
  • HomeFest, Jean-Lorin Sterian: un festival de teatru de apartament ofera bucurestenilor ocazia de a deveni organizatori de evenimente culturale in propriile locuinte, in beneficiul vecinilor de bloc.
  • Invata-ma sa invat, Asociatia Desenam Viitorul Tau: ajuta bucurestenii sa constientizeze ca in blocul lor exista locuinte sociale pentru copii dezinstitutionalizati si ii incurajeaza sa se implice in viata lor.
  • Scoala de mecanica de biciclete pentru tineri, Bita Color: deschide prima scoala de mecanici pentru copiii si tinerii dezavantajati si ii ajuta sa devina mecanici, vopsitori sau curieri pe bicicleta.
  • Vreau sa fiu parte din comunitate!, Fundatia Motivation Romania: aduce impreuna copii cu dizabilitati institutionalizati si copii din familii obisnuite din Bragadiru prin intermediul sportului, al gatitului sau al atelierelor de creatie.
  • Istorie si traditie in Lacul Tei, Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei: redescopera istoria si traditia cartierului Lacul Tei, prin organizarea unei expozitii cu fotografii vechi din cartier, stranse chiar de la locuitori.
  • E timp pentru noi, SolidDar: contribuie la dezvoltarea unui centru comunitar pentru locuitorii din Otopeni.

Fondul Mega Image pentru Comunitate se adreseaza locuitorilor si organizatiilor bucurestene si ofera finantari in valoare totala de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.