Mega Image a provocat elevii la MegaDezbatere, concursul national de dezbateri

Mega Dezbatere 2Mega Image continua sa se implice in viata comunitatilor din care face parte prin educatia in randul generatiilor tinere printr-o noua provocare pentru elevii de liceu si de gimnaziu, MegaDezbatere – concursul de dezbateri educationale desfasurat la nivel national.

Ajuns deja la cea de-a treia editie, concursul s-a desfasurat in licee si scoli gimnaziale din sapte orase – Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Timisoara.

Intr-o prima etapa, cea a calificarilor, echipele participante in concurs, de liceu sau de gimnaziu, au disputat fiecare trei runde de dezbateri, asistate de arbitri. Prin punctajul obtinut au fost selectate echipele pentru etapa finala, care s-a desfasurat in Bucuresti, pe 25 ianuarie, prin doua competitii: una pentru elevii de liceu, la care au participat 8 echipe, si una pentru elevii de gimnaziu, la care au participat doua echipe.

In total, 30 de elevi au participat la competitia finala, in care au dezbatut doua teme principale, astfel: echipele de liceu – Statul ar trebui sa ofere avantaje fiscale companiilor care indeplinesc cerintele si de protectie a mediului (reciclarea plasticului, folosirea materialelor biodegradabile, stocarea responsabila a deseurilor, etc.) mai degraba decat sa sanctioneze abaterile; echipele de gimnaziu – Scolile ar trebui sa evalueze si sa noteze elevii si pentru o nutritie sanatoasa, similar cu nota pe care o acorda la purtare.

“Credem ca e important sa ne implicam in educatia tinerilor prin facilitarea accesului la noi tehnici de formare. Prin Mega Dezbatere, am ales sa investim in modul in care isi exprima parerile, ideile, prin gandirea independenta si abilitatea de a gandi orientat spre rezolvarea de probleme. Temele de discutie cu care i-am provocat pe participantii la dezbateri au fost de interes, aflate deja si pe agenda publica – de la alimentatie sanatoasa, la consumul de plastic si protectia mediului – si le-au scos in evidenta capacitatea de a argumenta intr-un mod structurat, logic, dar si spiritul de echipa. Este un exercitiu educational care ii pregateste pentru a deveni adulti cu gandire logica”, afirma Adrian Nicolaescu, Vicepresedinte marketing, comunicare si sustenabilitate Mega Image.

Echipa castigatoare pe licee a fost din cadrul Colegiului National “Grigore Moisil” Bucuresti si a primit premiu participarea ca observator la un concurs international de dezbatere, iar cea mai buna echipa de scoala gimnaziala a fost din cadrul Colegiului National bilingv „George Cosbuc” din Bucuresti, care a primit ca premiu participarea la o tabara de dezbateri. De asemenea, au fost acordate gadgeturi tuturor finalistilor si un premiu special pentru cel mai bun vorbitor in cadrul dezbaterilor.

Programul este derulat in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) si Asociatia Omnia Help.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.