Mega Image a stabilit cele cinci proiecte pe care le va finanta prin Fondul Mega Image pentru Comunitate

mega imageMega Image si Fundatia Comunitara Bucuresti au stabilit cele cinci proiecte castigatoare sustinute cu 85.000 de lei, finantarea medie per proiect fiind de 16.460 de lei. Aflat la a patra editie, „Fondul Mega Image pentru Comunitate” a incurajat locuitorii din Bucuresti si Ilfov sa-si reactiveze spiritul de comunitate si dorinta de a colabora in proiecte comune. Finantarile au fost acordate de catre Mega Image organizatiilor non-profit, in urma unei selectii facute de un juriu independent.La aceasta editie, au fost date puncte in plus proiectelor care implica comunitati geografice (bloc, scara, cartier); distributia de mancare catre persoane dezavantajate sau activitati care dezvolta spiritul civic si integrarea sociala a grupurilor vulnerabile.

Au fost inscrise 48 de proiecte dintre care trei proiecte au fost declarate neeligibile, iar restul de 45 au fost considerate elegibile si apoi jurizate. Proiectele selectate au trecut prin trei etape de selectie: preselectia proiectelor ce a avut la baza criterii de eligibilitate, selectia realizata in doua valuri de catre un juriu independent si interviuri cu aplicantii de pe lista scurta aprobata de catre juriu. Din juriul independent au facut parte: Adrian Nicolaescu – VP Marketing Mega Image, Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabila, Holcim, Ileana Alexandru – Vicepresedinte Resurse Umane Mega Image, Oana Preda – Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publica (Cere), Robert Uzuna – Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Dupa aceste trei etape, s-au ales cinci proiecte castigatoare ce urmeaza sa se implementeze in anul 2017.

Proiectele castigatoare sunt:

  • „Gradina din Curtea Scolii”: In doua scoli de cartier din Bucuresti, elevi de la 6 pana la 15 ani vor amenaja in curtea scolii o gradina de legume, o livada ecologica, o sala de clasa in aer liber si un sistem de colectare a apei de ploaie. Asociatia „Romania in Tranzitie” ofera prin acest proiect solutii la probleme precum degradarea mediului inconjurator, scaderea activitatilor fizice la copii sau obezitatea. Proiectul este finantat cu 17.000 lei.
  • „Cultivam increderea si acceptarea”: Timp de cinci luni, tinerii cu dizabilitati ai Fundatiei „Motivation Romania” vor cultiva soiuri de legume intr-o sera si pe terenul scolii din Bragadiru, alaturi de 50 de elevi de la scoala. Proiectul a fost gandit pentru a crea contexte de munca si de interactiune sociala intre tinerii cu dizabilitati intelectuale ai fundatiei si elevii scolii Bragadiru. Proiectul este finantat cu 17.000 lei.  
  • „Micii bucatari in Ferentari”: 48 de copii din cartierul Ferentari, cu varste intre 7 si 12 ani, ce vin la activitatile Cluburilor de Educatie Alternativa din Scolile 136 si 147, vor participa la o serie de ateliere de gatit impreuna cu parintii lor. Policy Center for Roma and Minorities propune aceste activitati pentru a raspandi notiunea de alimentatie sanatoasa, in zona de ghetou a cartierului Ferentari, unde cei mai multi copii au obiceiuri nesanatoase cauzate de saracie, dar si de lipsa cunostintelor de nutritie. Proiectul este finantat cu 16.818 lei.
  • „MEGA Eroi in Actiune – un colt de oras”: Echipa Asociatiei ETC impreuna cu 60 de copii institutionalizati vor face o lista a persoanelor varstnice sau cu dizabilitati, din jurul bisericii Olari. In fiecare saptamana, vor duce pachete de alimente si vor petrece timp cu ei. In paralel, un colt verde pentru copii si varstnici va fi amenajat, implicand astfel grupurile vulnerabile in viata comunitatii. Proiectul este finantat cu 14.540 lei.
  • „Gradinarul de balcon si arta compostului”: Asociatia D’Avent continua, cu acest proiect, initiativa „Clubul gradinarilor de balcon”, in cadrul caruia locuitorii din cartierul Mihai Bravu au fost sustinuti sa creeze gradini mici in spatii proprii. Echipa asociatiei organizeaza ateliere deschise despre plantare si intretinere, design de gradina, cum sa faci compost acasa etc. Gradinaritul urban capata astfel valoare prin intretinerea ecologica a gradinilor, revalorificarea deseurilor alimentare, reducerea risipei alimentare. Proiectul este finantat cu 16.945 lei.

„Fondul Mega Image pentru Comunitate” este finantat de Mega Image si gestionat de catre Fundatia Comunitara Bucuresti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.