MEGA IMAGE a sustinut puternic angajamentul Grupului Delhaize in directia sustenabilitatii

Mega_ImageMega Image Romania a sustinut puternic la nivel local angajamentul Grupului Delhaize in directia sustenabilitatii, se arata in Raportul de Sustenabilitate al companiei pe anul 2013. Astfel, anul trecut  Mega Image a atins procentul maxim, de 100%, in utilizarea energiei care provine din surse regenerabile, in toate magazinele din Bucuresti si Ilfov. Tot  in 2013 Mega Image a reusit sa reduca semnificativ deseurile la nivel de magazine. Raportul detaliaza progresul Grupului Delhaize in abordarea subiectelor importante cum ar fi schimbarile climatice, deficitul de resurse si bunastarea comunitatilor locale. Conform documentului, au fost facute progrese importante in sustinerea agricultuMega_Image_Raport_de_Sustenabilitate_2013rii sustenabile si a unei alimentatii mai sanatoase. Un exemplu este dat de procentul Global Food Safety Initiative (GFSI – Initiativa globala pentru siguranta alimentului) – certificarea furnizorului brandului privat a crescut cu 82%.

Frans Muller, Presedinte-CEO al Grupului Delhaize“Obiectivul nostru ambitios pentru anul 2020 este acela de a deveni lideri in sustenabilitate – sa fim ‘Superbuni’ – pe toate pietele, printr-un angajament responsabil de sustinere a brandurilor private sustenabile, a reducerii deseurilor, pentru un stil de viata mai sanatos si pentru oferirea de locuri de munca pentru o diversitate cat mai mare de persoane,” a declarat Frans Muller, Presedinte / CEO al Grupului Delhaize.

In ceea ce priveste brandurile private sustenabile, Mega Image Romania s-a aliniat obiectivelor ambitioase la nivel de grup. Astfel, a inceput procesul de dezvoltare a brandurilor private sustenabile: in anul 2013, Mega_Image_Raport_de_Sustenabilitatelinia de produse lactate Gusturi Romanesti, care este produsa pe baza unor metode si retete traditionale, a inceput sa fie atent monitorizata si din punct de vedere sustenabil, relatii noi cu producatorii locali au fost stabilite in vederea asigurarii unei prodPlantari_Mega_Image_Plantam_fapte_bune_noiembrie_2012uctii sustenabile de fructe si legume. Mai mult, un proces complex a fost implementat cu fermierii locali pentru a asigura consumatorilor legume din productia locala, crescute in siguranta, cu gust autentic.

In 2013 Mega Image Romania a continuat sa se implice si sa sustina comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Astfel, au fost facute donatii de peste 98 de tone de alimente catre membrii comunitatilor care aveau nevoie de ajutor si a fost lansat un nou program pentru sprijinul partenerilor locali care contribuie la mentinerea curateniei, sanatatii, sigurantei si bunastarii comunitatilor locale. In luna septembrie 2013, Fondul Mega Image pentru Comunitate a premiat 10 proiecte ale comunitatilor locale din Bucuresti si Ilfov cu fonduri in valoare de 100 000 lei. Alte donatii in valoare totala de 250.000 lei au fost facute in scopuri caritabile.

Delhaize Group Sustainability Progress Report 2013

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.