Mega Image finanteaza cinci proiecte care sustin coeziunea sociala in comunitatile din Bucuresti

mega imageA treia editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate si-a desemnat castigatorii, in urma analizei a aproape 50 de proiecte inscrise in competitie. Printre ideile finantate se numara o bucatarie comunitara in zona Halei Traian, un club al gradinarilor de balcon in zona Mihai Bravu si o harta afectiva a orasului. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti. La a treia editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate, proiectele legate de comunitati geografice (blocuri, strazi, cartiere) au fost favorizate in selectie.

Cele cinci idei castigatoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitatile din Bucuresti:

  • “Bucate reAlese”. Grup de initiativa format din doua voluntare cu experienta in sectorul non-profit, reprezinta prima bucatarie comunitara educativa din Bucuresti, un loc in care comunitatea Hala Traian participa activ la valorificarea resurselor de hrana. Proiectul ofera educatie practica pentru o viata si o alimentatie sanatoase, daruind produse alimentare in surplus. Bucate reAlese isi propune sa dezvolte deprinderile sociale ale tinerilor defavorizati din comunitate, care vor invata practic cum sa-si asigure o alimentatie sanatoasa si constanta.
  • Jocurile Cartierului, Asociatia Corporeanima. Strada se inchide si reuneste comunitatea in cadrul unui eveniment sportiv organizat chiar de locuitori si dedicat copiilor din cartierul Costeasca. Anul acesta, fondul finanteaza editia a sasea, evenimentul fiind pentru a treia oara castigator al Fondului Mega Image pentru Comunitate.
  • Clubul gradinarilor de balcon, Asociatia D’Avent. Proiectul stimuleaza un mod de viata sanatos si proactiv al locuitorilor din cartierul Mihai Bravu, prin imbinarea activitatilor de tip do-it-yourself cu know-how despre realizarea unei gradini de plante si legume care pot fi folosite in bucataria proprie pe tot parcursul anului. Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Asociatia Romania in Tranzitie, o organizatie cu experienta de 3 ani in dezvoltarea gradinilor comunitare. Clubul gradinarilor de balcon se adreseaza atat copiilor, cat si rezidentilor din cartier si isi propune sa implice organizatii-cheie precum asociatiile de locatari, spatii neconventionale, scoli si gradinite din cartier.
  • Mega-Puternici Impreuna, Asociatia Arhidiacon Sfantul Stefan. Proiectul recreaza comunitatea formata din generatii diferite care locuiesc in cartierul Ghencea, cartier cu cea mai mare densitate a populatiei din sectorul 6. Asociatia isi propune sa stabileasca un cadru in care copiii, tinerii si seniorii sa poata comunica, sa se ajute reciproc si sa contribuie la dezvoltarea spiritului comunitar. Beneficiarii proiectului vor fi persoane domiciliate pe raza sectorului 6 (copii, tineri si seniori), persoane care in prezent sunt inscrise in programele desfasurate deja de Asociatia Arhidiacon Sfantul Stefan.
  • Bucuresti, Muzeu in aer liber, grup de initiativa. La ora actuala, in Bucuresti exista zeci de obiective – spatii publice, depouri, strazi, cladiri, magazine, turnuri de apa, arene sportive, fabrici, amfiteatre – toate locuri care fac parte din memoria colectiva si personala a orasului. Povestea acestor locuri si fixarea lor pe harta afectiva a orasului este ideea proiectului ”Bucuresti, Muzeu in Aer Liber.” Proiectul propune bucurestenilor o abordare a orasului pe mai multe planuri: un plan de explorare urbana prin care ii sunt oferite publicului noi trasee si noi obiective cu valente turistice; un plan de intelegere a istoriei Bucurestiului, din perspectiva unor obiective alternative care nu fac parte din reteaua de cladiri clasificate oficial drept monumente sau sit-uri istorice; un plan de constientizare din partea publicului si a institutiilor publice in vederea conservarii si/sau reabilitarii unor obiective.

Fondul Mega Image pentru Comunitate studiaza impactul proiectelor in comunitatile finantate si urmareste ca acestea sa aiba continuitate dupa terminarea perioadei de implementare. La un an dupa prima editie a fondului, 7 din 10 proiecte finantate au continuat sa existe, doua dintre organizatiile finantate si-au extins proiectele pilotate prin Fond, cu ajutorul unor finantari publice importante, iar trei organizatii s-au intalnit prin intermediul Fondului si au creat doua proiecte complet noi in comunitatile lor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.