Mega Image pentru Comunitate: Finantari de 85.000 lei pentru 5 proiecte din Bucuresti

mega imagePana pe 30 octombrie cei interesati pot depune proiecte in cadrul celei de-a treia editii a Fondului Mega Image pentru Comunitate. Programul de finantare este adresat locuitorilor si organizatiilor non-profit din Bucuresti si Ilfov. Fondul, in valoare de 85.000 lei, va finanta 5 proiecte din Bucuresti si Ilfov care favorizeaza coeziunea sociala in comunitatile locale. Noutatea aceste editii este ca proiectele legate de comunitati geografice (blocuri, strazi, cartiere) vor fi favorizate in procesul de selectie. Comunitatile geografice sunt definite ca ”un grup social ai carui membri traiesc in acelasi loc, si care pot Mega_image(dar nu este obligatoriu) sa aiba norme de viata similare si/sau interese comune.” Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, de Delhaize Group, compania-mama a retailerului, si este gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Raluca Istrate - Mega ImageFondul Mega Image pentru Comunitate este un proiect deosebit de important pentru Mega Image, prin care ne propunem sa trezim constiinta comunitara a locuitorilor Bucurestiului. Vrem sa le oferim acestora oportunitatea de a naste idei si de a implementa proiecte care sa le imbunatateasca considerabil viata in comunitate, sa ii mobilizam si sa le oferim ocazia de a fi proprii lor creatori de bine. Bucurestenii sunt oameni activi, cu nevoi in permanenta schimbare si dezvoltare, iar Mega Image si Fundatia Comunitara Bucuresti isi propun sa fie catalizatorii dezvoltarii comunitare”, a declarat Raluca Istrate, Sustainability Manager, Mega Image.

Deoarece eforturile de sustenabilitate ale Mega Image se indreapta spre gasirea de solutii eficiente si inovative in domenii ca reducerea deseurilor si a emisiilor de dioxid de carbon, reciclare, alimentatie sanatoasa si bunastare, proiectele care vor viza aceste domenii pot primi punctaj extra in procesul de selectie. Totodata, la aceasta editie vor fi favorizate proiectele propuse de grupuri de initiativa, adica grupuri formate din minimum trei indivizi, neorganizati juridic, care au interese comune intr-un anumit domeniu. Insa, proiectele din alte domenii, care se adreseaza comunitatilor din Bucuresti sau Ilfov si au un rezultat concret, sunt de asemenea eligibile pentru finantare.

Un juriu va evalua aplicatiile si va decide proiectele castigatoare. Juriul este format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si CSR, precum: Oana Preda, Director Executiv Centrul de resurse pentru participare publica CeRe, Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabila Holcim, Ileana Alexandru – Director de Resurse Umane Mega Image si Adrian Nicolaescu – Director de Marketing Mega Image.

Selectia proiectelor va avea loc pana la sfarsitul lunii decembrie 2015, iar proiectele castigatoare vor fi date publicitatii pana la 15 ianuarie 2016. Proiectele castigatoare vor fi puse in practica pana la 15 iulie 2016.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.