Mega Image sustine bucurestenii sa-si reactiveze spiritul civic

Mega Image va lansa in luna septembrie primul sau fond de finantare, Fondul Mega Image pentru Comunitate. Compania va finanta proiecte din Bucuresti si Ilfov care aduc impreuna comunitati diferite. Se vor finanta 10 proiecte cu cate 10.000 de lei fiecare, bugetul total al programului fiind de 100.000 lei. Fondul, gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti, sustine proiecte care favorizeaza coeziunea sociala in comunitatile locale. Prin aceste initiative, Fondul ii stimuleaza pe locuitorii din Bucuresti si Ilfov sa-si reactiveze spiritul de comunitate si dorinta de a colabora in proiecte care sa le aduca bucuria de a locui impreuna. Finantarile acordate vor viza organizatii sau grupuri de initiativa care construiesc proiecte pentru comunitatea din care fac parte, indiferent daca temele abordate sunt: spiritul civic, ecologia, mancarea sanatoasa, integrarea sociala a grupurilor vulnerabile, educatia, hobby-urile bucurestenilor sau alte domenii.

“Cum ar arata Bucurestiul daca locuitorii lui s-ar cunoaste mai bine, s-ar intalni periodic, le-ar pasa mai mult unii de altii si ar lucra impreuna pentru a face mai buna comunitatea in care traiesc? Un Bucuresti in care o tanara din Titan aduce impreuna locuitorii acestui cartier prin activititati de socializare in parcul IOR; o asociatie culturala care ii invita pe locuitorii din Drumul Taberei sa spuna povesti despre cartier, pentru un spectacol de teatru in care locuitorii insisi vor fi protagonisti; un locuitor din Tineretului care se intalneste cu vecinii pentru a pregati sarbatoarea cartierului; un grup de studenti care ii provoaca pe locuitorii din zona Vacaresti la o misiune fotografica pentru descoperirea Deltei Bucurestiului. Daca acum aceste proiecte sunt scenarii posibile, ele pot deveni realitate datorita fondului “Mega Image pentru Comunitate”, spun initiatorii programului.

Criteriile de finantare si formularele de aplicare vor fi disponibile incepand cu 9 septembrie 2013. Un juriu independent va examina aplicatiile si va decide care sunt cele 10 proiecte castigatoare. Proiectele vor fi finantate pana la sfarsitul anului si se vor putea desfasura pana in luna mai 2014.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.