Mega Image: Tineri cu si fara dizabilitati din Bragadiru au gradinarit si gatit impreuna

mega - image activitati de gatitIn cadrul programului IMPACT, derulat prin Fondul Mega Image pentru Comunitate, finantat de Mega Image Romania si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti, 51 de elevi  din Bragadiru – Ilfov, au participat la activitati de gradinarit si gatit alaturi de tinerii cu dizabilitati intelectuale aflati in grija Fundatiei Motivation Romania. Proiectul si-a propus sa aduca impreuna elevii din comunitate si tinerii cu dizabilitati intelectuale din programul Impact, aflati in grija Motivation, pentru a se implica impreuna in activitati cat mai diverse.

Tinerii implicati in proiect, atat cei cu dizabilitati, cat si cei fara dizabilitati, au inteles ca diferentele dintre ei nu sunt asa de mari, mai ales daca ne referim la nevoia de socializare, bucuria reusitelor si implicarea in activitati antrenante. Chiar daca proiectul este la final, prieteniile care s-au legat ii vor aduce impreuna pe elevii din Bragadiru si pe tinerii din programul Impact si pe viitor, cu siguranta”, a declarat Daniela Ilea, coordonatorul proiectului ”Cultivam increderea si acceptarea”.

Activitatile care i-au adus impreuna pe tineri s-au axat pe indeletniciri practice, respectiv plantarea semintelor, ingrijirea rasadurilor de legume si flori si culesul roadelor. Pe langa acestea, tinerii din proiectul ”Cultivam increderea si acceptarea” au folosit legumele culese ca baza a mancarurilor pe care le-au pregatit impreuna.

A fost o experienta frumoasa si vreau sa o repet. Am intalnit persoane uimitoare, cu suflet bun, alaturi de care am glumit si am facut niste activitati foarte frumoase. Acestia sunt niste oameni frumosi, chiar daca au niste probleme. Sunt uimitori si trebuie iubiti pentru ce sunt”, a spus Carmen, eleva a Scolii Gimnaziale Numarul 1.

Proiectul a oferit sansa tinerilor cu dizabilitati intelectuale preluati de Motivation din institutii de stat, de a-si dezvolta abilitatile si de a-si face prieteni. Tinerii din comunitate au dezvoltat o atitudine pozitiva fata de persoanele cu dizabilitati si acum duc mai departe un mesaj de acceptare si respect fata de semeni.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.