Mega Mall a devenit primul mall usor accesibil persoanelor cu deficiente de vedere

StepHear_Mega_Mall (Small)Mega Mall a implementat sistemul de orientare STEP-HEAR, devenind primul centru comercial din capitala usor accesibil persoanelor nevazatoare.

Astfel persoanele cu deficiente de vedere se vor putea deplasa cu usurinta si in siguranta in incinta centrului comercial, beneficiind de asistenta de-a lungul intregii vizite.

„In jurul Mega Mall s-a creat o comunitate puternica, iar vizitatorii nostri ne trec pragul atat pentru shopping, cat si pentru a-si petrece timpul alaturi de cei dragi. Usa Mega Mall este larg deschisa pentru oricine si, cu ajutorul acestei tehnologii, speram ca persoanele cu deficiente de vedere se vor simti mai confortabil si se vor putea orienta independent,” au declarat reprezentantii Mega Mall.

Tehnologia STEP-HEAR functioneaza pe baza unui sistem de senzori si a unor sisteme de alerta care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiente de vedere, dar si care folosesc fotolii rulante, sa gaseasca drumul cel mai sigur in spatiile publice.

Beneficiarii trebuie sa isi instaleze pe telefon aplicatia STEP-HEAR, disponibila gratuit pentru dispozitivele iOS si Android. De indata ce telefonul mobil detecteaza senzorii din proximitate, dispozitivul vibreaza. Apoi, utilizatorul trebuie sa atinga ecranul telefonului si vor fi redate audio, in limba romana, toate informatiile necesare pentru deplasare, precum: pozitia, descrierea elementelor din jurul lor, distanta pe care o mai au de parcurs pana la punctele de interes, directia spre care trebuie sa se indrepte in functie de dorintele si nevoile de deplasare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.