Mercedes-Benz a derulat a doua editie a programului de educatie rutiera Mobile Kids

Mercedes_Benz_Mobile Kids - Lectie Deschisa_2014Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a derulat cea de-a doua editie locala a programului international Mobile Kids. In cadrul acestei initiative, copiii din clasele I-IV din zece scoli din Bucuresti au participat la sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere. In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Salvati Copiii i-au invatat pe cei mici regulile de circulatie si importanta abordarii unui comportament corect ca pietoni si ca pasageri in mijloacele de transport personal sau in comun. MOKI, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a incurajat sa participe activ pe parcursul lectiilorMercedes_benz_Mobile Kids - Lectie Deschisa - Colegiul Mihai Eminescu interactive.

Gabriel Craciun, Corporate PR & Communications Mercedes-Benz RomaniaMercedes-Benz sustine la nivel global excelenta, calitatea superioara si siguranta. De aceea intelegem ca, pe langa sistemele de siguranta implementate in autovehiculele noastre, este necesar sa contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a sigurantei si la responsabilizarea rutiera a micilor participanti la trafic. Intr-un oras tot mai aglomerat, cum este Bucuresti, s-a facut simtita nevoia organizarii in scoli a unui program educational complex, precum Mobile Kids, ce beneficiaza de traditie si know-how prin prisma implementarii sale de peste 13 ani, la nivel international. Intrucat bilantul primei editii Mobile Kids a fost unul deosebit, am decis sa continuam cursurile interactive in scoli”, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

In ultima saptamana a campaniei, Andreea Esca a sustinut alaturi de Andi Moisescu, Andreea_Esca_Andi_Moisescu_Mobile Kids - Lectie Deschisa_Mercedes_2014Presedintele Organizatiei Salvati Copiii, o lectie de siguranta rutiera la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Bucuresti, povestindu-le celor mici despre propriile experiente din copilarie, dar si despre cele traite in ipostaza de parinti, incurajandu-i sa fie responsabili ca pietoni si viitori soferi.

Lectiile vizeaza aspecte importante precum: familiarizarea cu regulile de circulatie, traversarea corecta a strazii, importanta purtarii centurii de siguranta si a instalarii unui scaun special pentru copii, potrivit grupei de varsta, precum si importanta purtarii unui echipament de protectie pentru a evita accidentarea in timpul utilizarii bicicletei, rolelor sau a altor dispozitive. La finalul fiecarei sesiuni, copiii sunt invitati sa completeze un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat dobandite, iar la final sunt premiati pentru activitatea lor.

Mercedes-Benz Romania a lansat anul trecut si o serie de lectii online, prezentate de Andi Moisescu cu ajutorul lui MOKI. Lectiile sunt disponibile pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids.

Conform statisticilor europene, accidentele auto reprezinta prima cauza de mortalitate in randul tinerilor cu varste intre 15 si 19 ani si cea de-a doua in randul copiilor mai mici de 14 ani. La nivel european, Romania se afla pe primul loc la numarul de decese cauzate de accidente rutiere raportat la un milion de locuitori si pe cel de-al doilea, in randul copiilor mai mici de 15 ani.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.