Mercedes-Benz a invatat peste 7.000 de copii regulile de circulatie prin programul Mobile Kids

Mobile Kids 2015 (5) Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a derulat cea de-a patra editie locala a programului educational Mobile Kids. In cadrul editiei din acest an peste 1.000 de copii, elevi in clasele I-IV de la 10 scoli din Bucuresti, au invatat regulile esentiale de siguranta rutiera in cadrul unor lectii interactive adecvate varstei lor. MOKI, mascota programului, s-a implicat direct in activitati prin jocuri si materiale educative si le-a explicat copiilor cat de important este sa ai un comportament adecvat pentru fiecare situatie in care se pot Mobile Kids 2015 (7)afla la un moment dat in trafic.

Boris Billich, CEO Mercedes-Benz RomaniaSiguranta rutiera a reprezentat mereu o prioritate pentru Mercedes-Benz pentru ca suntem constienti ca pe langa sistemele de siguranta implementate in autovehiculele noastre, este necesar sa ajutam si la responsabilizarea copiilor, poate cea mai vulnerabila categorie de participanti la trafic. Alaturi de Organizatia Salvati Copiii ne bucuram ca am reusit sa oferim celor peste 7.000 de copii sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere. Vom continua acest demers inceput in 2013 si ne dorim sa implicam un numar cat mai mare de copii cu fiecare editie desfasurata”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz Romania.

Mobile Kids este un program care aduce in prim-plan reguli esentiale de siguranta rutiera si de responsabilizare in trafic. In fiecare dintre cele patru editii ale programului au fost organizate actiuni de educatie rutiera atat in scoli, cat si in mediul online, pentru copiii cu varste cuprinse intre sase si zece ani.

Din 2013, lectiile de siguranta rutiera pot fi urmarite si online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Acestea promoveaza respectarea principalelor reguli de circulatie atat ca pasager, cat si ca pieton. Totodata, sunt oferite sfaturi utile precum instalarea unui scaun special in masina in care se afla copiii, potrivit grupei de varsta. Reguli de echipare corespunzatoare trebuie aplicate si in cazul deplasarii cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace de transport.

Devenit o traditie, parteneriatul dintre Mercedes-Benz Romania si Salvati Copiii a ajutat pana in prezent peste 7.000 de copii sa deprinda regulile esentiale de circulatie. De asemenea, figuri publice, precum Andreea Esca, Andi Moisescu, presedintele Organizatiei Salvati Copiii, sau Adrian Sina, au devenit parte din acest demers, participand la lectiile deschise de siguranta rutiera. Totodata, ei au impartasit din experientele proprii, militand pentru responsabilizarea in trafic, atat ca pietoni, cat si ca viitori soferi.

 

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educatie rutiera pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel international. Elementul central al campaniilor Mobile Kids este formatul dinamic si distractiv al lectiilor de siguranta rutiera, adaptate in functie de varsta copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.