Mercedes-Benz: Peste 100 de lectii de educatie rutiera pentru elevi

Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a organizat peste 100 de ore de ciculatie rutiera in scolile din Capitala, in cadrul primei editii din Romania a programului international Daimler – Mobile Kids. Astfel, peste 2.500 de copii de la scolile din Bucuresti au participat la sesiuni de informare pe tema sigurantei rutiere. In cadrul programului au fost realizate si trei lectii online publicate pe site-ul www.mercedes-benz.ro. In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Mercedes-Benz Romania si de la Organizatia Salvati Copiii i-au invatat pe cei mici regulile de circulatie si importanta abordarii unui comportament corect ca pietoni si ca pasageri in mijloacele de transport personal sau in comun.

„Responsabilizarea celor mici in ceea ce priveste regulile de circulatie a reprezentat atat o preocupare educationala, cat si o masura pentru siguranta acestora ca participanti la trafic. Copiii au fost foarte receptivi si activi in cadrul lectiilor predate de voluntarii Salvati Copiii, iar mascota proiectului, Moki, a insuflat o nota distractiva intregului proces. Ne bucura buna colaborare cu scolile selectate in program si implicarea lui Andi Moisescu, bilantul primei editii Mobile Kids fiind incurajator pentru derularea anuala a acestui proiect”, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

Moki, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a incurajat sa participe activ pe parcursul lectiilor interactive. La finalul fiecarei intalniri, copiii au completat un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat dobandite, iar la final au fost premiati pentru activitatea lor.

Aflat la prima editie in Romania, programul Mobile Kids s-a bucurat de sprijinul lui Andi Moisescu, care, alaturi de Moki, a pregatit trei lectii de educatie rutiera in format video pentru copii, parinti si cadre didactice deopotriva. Prima lectie i-a invatat pe cei mici cum sa traverseze corect, cea de-a doua lectie a vizat siguranta in autoturism, subliniind importanta purtarii centurii de siguranta si a instalarii unui scaun special pentru copii, potrivit grupei de varsta, iar in cadrul ultimei lectii, copiii au invatat cat de important este sa poarte echipament de protectie pentru a nu se accidenta atunci cand folosesc bicicleta, rolele sau alte dispozitive.

Mobile Kids este o initiativa globala Daimler, cu o abordare unica asupra educatiei rutiere pentru copiii din intreaga lume. Factorul comun al campaniilor Mobile Kids este, de fiecare data, formatul distractiv al lectiilor de siguranta rutiera, potrivit varstei copiilor, pentru asigurarea unei instructii cu impact practic, vizibil apoi in conduita lor rutiera.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.