METRO extinde programul de sustinere a producatorilor locali „De-ale noastre”

METRO Cash & Carry Romania continua si in acest an programul de sustinere a producatorilor locali „De-ale noastre”, prin extinderea sortimentului, adaugand fructele in oferta. Totodata, „De-ale Noastre” include parteneriate cu producatori din noi zone legumicole. Astfel, in acest an programul se adreseaza atat unor producatori locali din bazinul legumicol Poiana Mare, judetul Dolj, cat si unor fermieri din jurul Bucurestiului. In 2013, „De-ale noastre” isi mareste si oferta de produse, ajungand la un sortiment de 35 de legume si fructe, comparativ cu 4 tipuri de legume in 2012. Un element de noutate in program este introducerea sortimentului de fructe proaspete: pepene galben si pepene verde de Dabuleni – soiuri apreciate la nivel national pentru gustul si mirosul lor unice.

“Programul De-ale noastre este unul dintre programele prioritare ale METRO Cash & Carry Romania si capata noi dimensiuni incepand cu 2013. Extinderea sortimentului si incheierea de noi parteneriate cu producatori din proximitatea Capitalei, precum si din tara, reprezinta elemente care pot sa raspunda unor nevoi socio-economice la nivel national. Pe de-o parte, oferim clientilor nostri si consumatorilor, legume si fructe romanesti care respecta standarde inalte de calitate; pe de alta parte, oferim consultanta si sprijin producatorilor romani pentru o agricultura sustenabila si pentru a-si comercializa produsele”, a declarat Dusan Wilms, Director General METRO Cash & Carry Romania.

Programul „De-ale noastre” este un program unic in Romania din punctul de vedere al sustinerii producatorilor locali, deoarece ofera sprijin in toate etapele-cheie ale productiei (consultanta, solutii de colectare, ambalare), precum si monitorizare, distributie si o piata de desfacere a productiei, in magazinele retelei METRO din Romania.

Compania asigura producatorilor din program consultanta specializata din partea inginerului agronom, consultant al METRO Cash & Carry Romania. Rolula cestuia este de a-i asista pe micii producatori in fiecare etapa a procesului de productie, oferindu-le sfaturi privind: selectia soiurilor, in functie detipul de sol, perioada optima de recoltare, tehnici si mijloace de productie sau metode de eficientizare a costurilor de productie si resurselor.

Astfel, producatorii obtin fructe si legume care respecta standardele de calitate impuse la nivel international si isi pot eficientiza productia si resursele investite.

Controlul productiei, din momentul semanatului si pana in momentul cand legumele ajung la raft, asigura trasabilitatea produselor sau originea lor controlata. Aceasta inseamna ca orice client METRO, care cumpara legumele si fructele“De-ale noastre”, are la dispozitie informatii referitoare la originea acestora, metodele de productie folosite, sau perioada de recoltare, avand astfel o garantie a calitatii lor.

Dupa colectare, produsele sunt livrate in toate magazinele METRO Cash& Carry din tara in cel mai scurt timp, pentru a pastra un nivel ridicat de prospetime al legumelor si fructelor. Tehnicile traditionale de cultivare confera gust si miros autentice produselor si impun folosirea in proportie de peste 80%a ingrasamintelor naturale.

Programul face parte din platforma de sustinere a producatorilor localia METRO Cash & Carry Romania, prin care compania incurajeaza dezvoltarea unor sectoare cheie ale economiei si stabileste noi standarde la nivelul pietei si a producatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.