„METRO – Starurile Comunitatii” si-a desemnat castigatorul

METRO Starurile ComunitatiiTrofeul „METRO –Starurile Comunitatii” a revenit firmei Concordia Development SRL. Marele castigator a fost anuntat in data de 19 iunie, in cadrul Galei de Premiere „METRO – Starurile Comunitatii”, de catre Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry Romania. Concordia Development SRL castiga, astfel, un premiu de 200.000 de lei, ca recunoastere a eforturilor sale de integrare pe piata muncii a tinerilor proveniti din categorii dezavantajate social.

Situata in Ploiesti, CONCORDIA este o brutarie – patiserie cu 6 salariati ce organizeaza ateliere de formare profesionala in domeniul brutariei pentru tineri fara adapost, proveniti din familii dezorganizate sau afectate de saracie. Pe langa activitatea comerciala desfasurata in piata locala, compania se implica in sustinerea comunitatii prin oferirea unui prim loc de munca tinerilor care, altfel, ar fi avut prea putine sanse pe piata libera a muncii. Acestia raman aici pentru o perioada de 1-2ani, pentru a dobandi suficienta experienta si a fi pregatiti sa faca fata conditiilor competitive de pe piata muncii.

Anual, peste 20 de tineri finalizeaza cursurile de formare, fiind sprijiniti in alegerea si invatarea uneia dintre meseriile de brutar sau patiser. Pe langa activitatea practica de productie, tinerii se pregatesc pentru a face fata cu succes si activitatilor conexe precum pregatirea documentelor, livrarea si comercializarea produselor.

Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry Romania„Am initiat programul METRO – Starurile Comunitatii cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta METRO la nivel international, din dorinta de a recunoaste si recompensa afacerile mici si mijlocii care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunitatii din care fac parte. Dorim sa felicitam CONCORDIA Development SRL pentru rolul important pe care il are in comunitate si speram ca premiul competitiei sa ajute compania in demersul sau de a integra pe piata muncii cat mai multi tineri dezavantajati social. CONCORDIA Development SRL dovedeste ca tinerii pot fi, de fapt, cea mai buna investitie a unei intreprinderi. Compania intervine pe mai multe zone pe care noi, cei de la METRO Cash & Carry Romania, le apreciem in mod deosebit. Cea de business, de derulare a activitatilor economice de zi cu zi, formarea vocationala si orientarea profesionala, precum si zona de reintegrare sociala a tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din strada”, a declarat Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry Romania.

Despre competitie

„METRO – Starurile Comunitatii” este parte integranta a dedicarii companiei METRO Romania in a sprijini succesul afacerilor independente.

Initiativa „METRO – Starurile Comunitatii” a fost lansata cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la infiintarea METRO Cash & Carry, fiind conceputa pentru a pune in valoare contributia intreprinzatorilor la bunastarea comunitatilor locale din care fac parte si sa recompenseze antreprenorii care deruleaza proiecte de responsabilitate sociala.

Intre 10 aprilie – 5 iunie, intreprinzatorii independenti si-au putut inscrie proiectele online, in sectiunea dedicata de pe website-ul www.metro.ro. Pe parcursul competitiei au fostinscrise aproximativ 50 de proiecte si, dupa o perioada intermediara de votare din partea publicului, primele 20 dintre acestea au intrat in jurizarea finala.

Premiul “METRO– Starurile Comunitatii”

Intreprinzatorul cu cel mai mare punctaj acordat de catre juriu a primit din partea METRO Cash & Carry Romania Premiul Competitiei, in valoare de 200.000 de lei, din care 100.000 de lei sunt dedicati sustinerii unor proiecte sociale viitoare, de catre castigator.

Juriul “METRO– Starurile Comunitatii”

Proiectele finaliste au fosti evaluate de catre un juriu multidisciplinar formatdin sase experti cu experienta in diverse domenii de activitate, dar cu interese comune in zona de responsabilitate sociala: reprezentanti din partea ONG-urilor, jurnalisti, precum si membri ai comunitatii de antreprenoriat si comert. Membrii juriului “METRO– Starurile Comunitatii” au fost:

– Radu Merica, Presedinte Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

– Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF

– Lacramioara Botezatu, Redactor-sef CSRmedia.ro

– Ionut Sibian, Director Executiv Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC)

– Marius Ghenea, Profesor de Inovatie si Antreprenoriat, autorul cartii “Antreprenoriat”

– Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry Romania

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.