METRO sustine extinderea proiectului Banca de Alimente in alte sase orase

METRO Cash&Carry Romania va implementa din aceasta luna proiectul Banca de Alimente in alte sase magazine METRO Punct din orasele Targoviste, Satu Mare, Piatra Neamt, Buzau, Pitesti si Turda. Derulat de Crucea Rosie Romana, proiectul presupune colectarea de alimente greu perisabile in magazinele partenere, stocarea lor in depozitele Crucii Rosii si apoi distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile. METRO Cash&Carry Romania s-a implicat in implementarea acestui proiect prin toate magazinele retelei sale din tara, precum si prin donarea unei masini Ford Tranzit Furgon care asigura transportul alimentelor colectate din magazinele partenere la depozitul de alimente, dar si de la depozitul de alimente la domiciliul beneficiarilor.

„Implicarea in proiectul Banca de Alimente reprezinta un act firesc in activitatea companiei privind sustinerea comunitatii locale si prin astfel de actiuni umanitare. Ne-am alaturat Crucii Rosii prin toate cele 32 magazine ale retelei METRO Romania, din dorinta de a dezvolta impreuna aceasta initiativa deosebit de importanta. De altfel, avem increderea ca ai nostri clienti vor fi alaturi de noi si in aceasta actiune, si vom putea contribui impreuna la atingerea dezideratului propus”, a declarat Adina Timplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash&Carry Romania.

Banca de Alimente a fost lansata pe 26 septembrie 2009 ca o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri reduse. La 3 ani de la demararea proiectului, 81.774 de familii nevoiase au fost ajutate cu aproximativ 554 de tone de alimente. Un pachet cu alimente cantareste 12 kg si contine: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume si alte produse alimentare greu perisabile. In toate etapele de desfasurare ale proiectului au voluntariat 11.392 de persoane, care au daruit 90.050 de ore din timpul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.