Metropolitan Life si Fundatia MetLife investesc 250000 euro in proiecte ale Fundatiei United Way

MetropolitanMetropolitan Life si Fundatia MetLife investesc aproximativ un sfert de milion de euro in programele de educatie si incluziune socio-profesionala ale Fundatiei United Way Romania. Finantarea acordata este alocata programelor ce vizeaza incluziunea socio-profesionala si independenta financiara a tinerilor dezavantajati, dezvoltarea copiilor din centre de plasament, sustinerea proiectelor sociale locale si a implicarii comunitare. Asta in contextul in care peste 57.000 copii se aflau la finele anului trecut  in sistemul de protectie speciala, conform unui buletin de statistici emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Metropolitan Life extinde astfel un parteneriat de traditie cu reteaua globala de organizatii United Way, initiat in urma cu mai multi ani de grupul MetLife in SUA si dezvoltat ulterior in mai multe tari din lume.

Ciprian Ladunca, CFO & CSR Executive Metropolitan LifeAtunci cand transpunem in actiune viziunea companiei de a proteja viitorul copiilor si familiilor din Romania intr-un mod simplu si inovator, proiectele de CSR reusesc sa integreze foarte bine mesajul nostru. Pana in prezent, in parteneriatul cu United Way am reusit sa aducem o schimbare pentru 850 de copii si tineri, aflati in situatii dezavantajate sau care aveau nevoie de sustinerea noastra pentru o dezvoltare mai accelerata”, a declarat Ciprian Ladunca, CFO & CSR Executive Metropolitan Life.

Parteneriatul dintre Metropolitan Life si Fundatia United Way Romania s-a concretizat in 4 proiecte implementate sau initiate in 2015, dintre care o parte continua si in 2016:

  • Sprijin oferit pentru 70 de copii din doua centre de plasament din Bucuresti: “Sfantul Iosif” si “Pinocchio”, prin intermediul programului national “Ajungem Mari”. Timp de mai bine de un an si jumatate, copiii cu varste intre 3 si 18 ani beneficiaza de un program de educatie intensiva: cursuri interactive si ateliere creative, iesiri recreative, cursuri specializate, workshop-uri de educatie financiara si coaching. In proiect sunt implicati peste 40 de voluntari din randul angajatilor si consultantilor companiei, acestia luand parte saptamanal in activitati de tutorat si mentorat.
  • Sustinere oferita pentru alte sase ONG-uri sociale din comunitati din tara, prin programul “Alaturi de tine”. In urma unei competitii prin care agentiile locale Metropolitan Life au fost incurajate sa inscrie propuneri de proiecte, dezvoltate de ONG-uri in propriile comunitati, cele mai bune sase proiecte selectate au primit finantare pentru implementare pe o perioada de maxim douasprezece luni: “Invata-ma sa zambesc!” (Constanta), “Rugby-ul te asculta!” (Baicoi, jud. Prahova), “Parc Empatic” (Brasov), “Educatia – un viitor mai sigur” (Iasi), “Scoala e de partea ta!” (Bucov, jud. Prahova) si ”Stiintescu HUB” (Sibiu).
  • “Atelierul Viitorului” este un alt proiect sprijinit care se adreseaza tinerilor cu dizabilitati proveniti din centre de plasament sau din familii foarte sarace. Prin activitatile din cadrul proiectului, 17 tineri primesc sustinere in procesul de scolarizare si mentinere a cunostintelor acumulate, orientare si integrare profesionala, consiliere vocationala si alte beneficii care sporesc sansele de integrare sociala ale acestor tineri.
  • In bazele aceluiasi parteneriat, Fundatia United Way Romania a facut si o donatie pentru ajutorarea victimelor tragediei de la Colectiv.

In 2016, United Way Romania lanseaza cel mai amplu program sprijinit de Fundatia MetLife: „Drumul spre independenta” – un plan de interventie colaborativa, dezvoltat pe durata a doi ani. Acesta isi propune sa sprijine cel putin 500 de persoane din grupuri sociale extrem de vulnerabile (mame singure, tineri in situatii dezavantaje) sa obtina un loc de munca stabil si sa devina adulti responsabili si independenti din punct de vedere financiar. Programul va mobiliza ONG-uri, autoritati, companii si voluntari din sectorul corporativ (inclusiv angajati ai Metropolitan Life), iar beneficiarii vor fi selectati din Bucuresti si Timisoara.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.