Metropolitan Life si Junior Achievement au dat startul programului „Schimbam vieti”

Life Changer_poza2bJunior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life au reluat, pentru al patrulea an, activitatile educationale la clasa in al patrulea an de program „Schimbam vieti” (Life Changer) dedicat incluziunii financiare a tinerilor.

In editia curenta, programul a luat startul cu cateva zile in urma si include experiente practice pentru elevii de gimnaziu si liceu. Concret, elevii vor avea acces la informatii despre importanta administrarii corecte a resurselor si despre cum pot sa evalueze profesia si standardul de viata pe care si-l doresc.

Ne bazam deja pe un parteneriat de traditie intre Metropolitan Life si Asociatia Junior Achievement, intrucat desfasuram programul „Schimbam vieti” pentru al patrulea an consecutiv in Romania. In aceasta editie, ne adresam catre 3.500 de elevi de gimnaziu si liceu, mai precis tineri din generatia Z cu o abordare adecvata lor, prin activitatile si kit-ul educational oferite gratuit in program. Continuam sa impartasim din cunostintele noastre financiare pentru ca tinerii sa dobandeasca notiuni si abilitati financiare de baza si sa isi asigure un viitor independent”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

In activitatile de tipul learning by doing elevii participanti vor fi incurajati sa reflecteze si sa gaseasca raspunsuri pentru: Ce mi-ar placea sa fac in viitor? Care este legatura dintre nivelul studiilor si oportunitatile profesionale? Cum pot gestiona eficient un buget si situatiile de risc financiar?

Consultantii Metropolitan Life voluntariaza in educatie

Doar in primele doua luni de proiect, peste 50 de consultanti Metropolitan Life sunt asteptati sa participe la activitati de voluntariat la clasa. Folosindu-si experienta profesionala, ei vor explica elevilor modalitati de gestionare a riscurilor financiare si de prioritizare a cheltuielilor in contextul unor venituri limitate si vor oferi exemple de oportunitati profesionale in domeniul financiar.

Programul „Schimbam vieti” (Life Changer) a fost lansat la nivel european in 2014 de Junior Achievement cu suportul Fundatiei MetLife si al reprezentantilor locali din 13 tari  si se aliniaza strategiei europene de reducere a discrepantelor din spatiul comunitar privind gradul de educatie financiara al populatiei.

La nivel national, in primii trei ani, programul a ajuns gratuit la 10.000 de elevi din peste 150 de scoli, 80% dintre acestia declarand la incheierea activitatilor ca au devenit si mai preocupati de viitorul lor profesional si financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.