Michelin: Sute de bucuresteni au luat parte la Zilele Sigurantei Rutiere

Michelin continua angajamentul pentru securitate rutiera si a organizat, recent, a doua editie a evenimentului “Zilele Sigurantei Rutiere Michelin” la Bucuresti. Astfel, pe 28 si 29 septembrie Parcul Izvor din Bucuresti s-a transformat in Oraselul Sigurantei Rutiere Michelin, spatiu ce a reunit specialisti care au desfasurat ateliere dedicate celor 10 reguli de aur ale sigurantei rutiere, de la purtarea centurii de siguranta si pana la adoptarea unui comportament politicos in trafic. La eveniment au participat sute de bucuresteni, care a avut astfel oportunitatea sa se implice in toate activitatile organizate in spatiile dedicate celor 10 reguli de aur ale sigurantei rutiere. Oraselul Sigurantei Rutiere Michelin a avut zone dedicate copiilor, tinerilor si adultilor, in care acestia au putut testa simulatoare de condus, de rasturnare si impact, s-au putut juca si invata cele 10 reguli de aur care ii ajuta sa fie mai in siguranta la drum.

“Una din directiile principale ale Grupului Michelin este aportul la o mobilitate rutiera mai sigura pentru toti, atat prin imbunatatirea continua a produselor pe care le fabricam, cat si prin actiuni si evenimente care au ca scop promovarea unei conduite responsabile in trafic. Sunt increzator ca la “Zilele Sigurantei Rutiere Michelin” fiecare vizitator va descoperi un lucru nou despre siguranta rutiera care il va ajuta sa devina mai responsabil in trafic si astfel vom reusi impreuna sa contribuim la scaderea numarului de accidente din Romania. Prin participarea la acest eveniment vreau sa-i invit pe romani sa transmita cele 10 reguli de aur ale sigurantei rutiere familiei si prietenilor”, a declarat Eric Faidy, Presedinte Michelin Europa Centrala si de Sud.

Accidentele rutiere sunt o problema globala responsabila pentru 1,2 milioane de decese si 50 de milioane de vatamari pe an. Principalele victime ale accidentelor rutiere – tinerii – sunt de doua ori mai predispusi la a fi implicati in accidente spre deosebire de alti soferi mai experimentati.
In fiecare an, in medie, aproape 5.000 de tineri de varste cuprinse intre 18 si 24 de ani sunt ucisi in accidente rutiere in Uniunea Europeana. Dezvoltarea evenimentului “Zilele Sigurantei Rutiere Michelin” este una din masurile luate de Michelin la nivel local pentru a remedia aceasta situatie.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.