Micii cercetasi, instruiti sa acorde primul ajutor de BGS Divizia Medicala

BGS Divizia Medicala si Centrul Local „Scout Sfanta Tereza” Bucuresti au desfasurat cel de-al treilea curs din cadrul programului prin care cercetasii sunt instruiti cum sa acorde primul ajutor. De aceasta data, reprezentantul BGS Divizia Medicala le-a vorbit tinerilor cercetasi despre primul ajutor care trebuie acordat in cazul plagilor si hemoragiilor. Intalnirea a fost una interactiva, in care cercetasii nu au ezitat sa puna intrebari. Exemplele practice si imaginile proiectate in sala de intalniri a centrului local au fost ca de obicei momente de maxim interes pentru cercetasi.

“Aceste cursuri au rolul de a completa bagajul de cunostințe ale cercetasilor. De aceea, ne-am propus ca aceste cursuri sa fie interactive, obligand cercetasii sa gandeasca pozitiv, sa gaseasca solutii eficiente la problemele medicale intampinate.Nu ne dorim sa-i informam scolastic, ci sa contribuim in formarea lor ca oameni responsabili”, a declarat Justin Radutu, reprezentantul BGS Divizia Medicala.

Odata cu derularea celei de-a treia intalniri, s-a ajuns la jumatatea programului planificat, care se va incheia cu o serie de probe practice menite sa testeze cunostintele dobandite de cercetasi in cadrul acestor cursuri. Cei care isi vor demonstra la final calitatile de adevarati cercetasi-sanitari, vor fi rasplatiti cu un badge care sa le ateste competentele dobandite.

“Ne dorim ca, atat cercetasii cat si comunitatea sa inteleaga natura activitatilor noastre. Cercetasia nu se limiteaza la distractie si excursii pe munte. La cercetasi distractia are un scop, iar iesirile in natura sunt momente de punere in practica a competentelor dobandite prin joc. Fie ca invatam sa facem focul sau sa acordam primul ajutor, la cercetasi invatam de fapt sa devenim cetateni responsabili si gata oricand sa venim in ajutorul celor aflati in dificultate”, a declarat Tony Stoian, Seful Centrului Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti.

Parteneriatul dintre BGS Divizia Medicala si Centrul Local „Scout Sfanta Tereza” Bucuresti se desfasoara de mai bine de trei luni si are ca scop educatia medicala de prim-ajutor. Seria de intalniri planificate pe durata a sase luni a inceput in luna noiembrie a anului trecut si va continua pana in luna mai anul acesta.

Centrul Local „Scout Sfanta Tereza Bucuresti” isi desfasoara activitatea din anul  2010, in prezent avand aproximativ 80 de membri. Activitatile cercetasilor se desfasoara in perioada septembrie – iunie, iar anul 2012-2013 va fi unul special pentru cercetasii romani, care aniverseaza 100 de ani de existenta.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.