Microsoft lanseaza un program gratuit de dezvoltare a competentelor digitale in Marea Britanie

Microsoft trainingMicrosoft a anuntat recent lansarea unui program de formare gratuita a peste 550 000 de britanici in domeniul tehnologiei informationale si al utilizarii resurselor informatice externe prin intermediul Internetului (“cloud computing”).

30 000 de functionari publici vor beneficia de training digital pentru imbunatatirea serviciilor oferite cetatenilor, iar pana in 2020, 500 000 de britanici din sectorul public si privat se vor specializa in solutiile de tip cloud computing.

Credem cu tarie ca mentinerea competitivitatii globale a Marii Britanii se bazeaza pe tranzitia catre o economie digitala de tip cloud. Noi, cei de la Microsoft, vrem sa avem un prim rol in aceasta tranzitie, asigurandu-ne ca cetatenii britanici de toate varstele vor fi pregatiti pentru viitor, a declarat Cindy Rose, CEO Microsoft UK.

Un alt obiectiv Microsoft este dezvoltarea programului sau de formare profesionala digitala prin ucenicie la locul de munca. Pana in prezent, Microsoft UK a facilitat formarea in cele 25 000 de companii partenere a 11 000 de britanici, urmand ca pana in 2020 numarul ucenicilor sa fie triplat. Pentru Microsoft, ucenicia la locul de munca este o solutie vitala necesara formarii profesionale deficitare, care poate oferi Marii Britanii un avantaj competitiv.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.