Microsoft: Orientare in cariera pentru elevi de liceu, facilitata de tineri romani de succes

Microsoft_Biblionet_Opening_OpportunitiesIn parteneriat cu Microsoft Romania si Biblionet, TechSoup Romania a organizat, recent, Opening Opportunities Live – program de orientare in cariera pentru liceeni, avandu-i in rol de mentori pe angajati din industria IT.  In cadrul evenimentului Opening Opportunities Live 80 de liceeni din Bucuresti au interactionat cu tineri romani de succes care, din pasiune pentru impact si tehnologie, au creat si dezvoltat proiecte valoroase: Valerian Banu – antreprenor si co-fondator Daisy Pi, un sistem de monitorizare a locuintelor, Daniel Rizea – antreprenor si inginer software, co-fondator al proiectului PollutionTrack, de imbunatatire a calitatii vietii prin determinarea gradului de poluare din aer, Matei Psatta – Head of Social Media & Strategic Planning la iLeo si co-fondator The Pole Society, un serviciu de advertising outdoor si Ariel Constantinof – blogger si fondator Tribul, un serviciu de curierat pe bicicleta. In cadrul evenimentului, licMicrosoft_Biblionet_Opening_Opp_2014eenii au participat la ateliere specifice de invatare pe temele: dezvoltarea abilitatilor digitale, cariera in IT, antreprenoriat si inovatie.

Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania“Experienta creata in Opening Opportunities Live demonstreaza forta capitalului uman al industriei noastre si oportunitatea extraordinara pe care o avem de a ne implica in orientarea in cariera si in dezvoltarea competentelor tinerilor pentru a crea valoare in economia digitala. Le multumim tuturor partenerilor si scolilor, tinerilor si profesorilor implicati pentru intensitatea evenimentului si rezultatele obtinute”, a declarat Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania.

Pe perioada programului pilot Microsoft_TechSoup_Opening_Opp_Live_20142013-2014, programul a fost organizat in 10 comunitati din tara, cu participarea a peste 1.300 de tineri si in urma carora au fost lansate peste 40 de grupuri de mentoring online de catre angajati ai Microsoft Romania.

Opening Opportunities este o initiativa Microsoft YouthSpark, centrata pe crearea de oportunitati pentru tineri, in conditiile in care aproape unul dintre patru tineri romani sub 24 de ani nu are un loc de munca (sursa: Eurostat) si avand in vedere un deficit de pana la 900.000 de specialisti IT la nivel european pana in 202 (sursa: Comisia Europeana).

Opening Opportunities, Imagine Cup si Innovation Labs sunt exemple de programe Microsoft YouthSpark dezvoltate in Romania de Microsoft si partenerii locali, prin care sunt create oportunitati pentru 10.000 de tineri romani in fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.