Microsoft: Peste 250 de liceeni au invatat despre oportunitati in IT si securitate online

Microsoft _Scoala Altfel 4Microsoft Romania a gazduit peste 250 de elevi de liceu cu ocazia derularii proiectului „Scoala altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. Astfel, 20 de voluntari ai companiei au sustinut sesiuni interactive despre experienta de angajat, provocarile vietii virtuale de zi cu zi, cu impact in viata reala, navigarea in siguranta pe internet, folosind table interactive si prezentari PowerPoint comandate de aplicatii ale telefonului mobil. Elevii au apreciat conceptul tabletelor Work & Play (Lucrez si ma distrez) specific dispozitivelor cu Windows 8, prin care poate fi Microsoft_Scoala Altfel 2combinata cerinta de studiu cu pasiunea pentru jocuri pe calculator.

Sanda Foamete, Director de Strategii Educationale, Microsoft RomaniaNe-am adaptat firesc provocarilor din Saptamana Altfel. De peste 10 ani integram componentele programului Partners in Learning cu nevoia specifica de competitivitate a sistemului educational romanesc. Elevii de liceu vor sa stie din timp cum sa se orienteze catre meserii cerute pe piata muncii. Toti vizitatorii nostri au fost interesati sa afle secretul de a deveni angajati Microsoft. Au fost surprinsi sa afle ca, in companie, avem colegi cu diverse competente, de la aparitie publica si improvizatie, la negociere, vanzari sau finante”, a declarat Sanda Foamete, Director de Strategii Educationale, la Microsoft Romania.

Conform reprezentantilor companiei, dincolo de aceasta actiune punctuala, Microsoft se angajeaza sa continue sa dedice resurse domeniului educational si crearii unui pod de competente ale viitorului, in care tehnologia si solutiile digitale vor permite tinerilor din intreaga lume sa isi depaseasca scopurile, iar scolilor si liceelor sa pregateasca absolventi cat mai performanti, ceruti de piata muncii.

Liceele prezente la Microsoft in programul „Scoala Altfel” au fost: Liceul Greco- Catolic „Timotei Cipariu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brancusi”, Colegiul National „Ion Creanga”,  Colegiul National „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice  „I.N. Socolescu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Liceul Teoretic Bilingv „Ita Wegman”, Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Colegiul National Nicolae Iorga, din Valenii de Munte, Liceul „Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.