MOL Romania: 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala

Mol Sanatatea copiilor 2019 (1)MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 11 editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor.

Organizatiile non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu nevoi speciale au la dispozitie o luna in care se pot inscrie pentru a obtine finantare. Fondul total pus la dispozitia organizatiilor in cadrul acestei editii este de 400.000 de lei. Incepand din acest an, inscrierile se fac online pana pe 12 octombrie 2019, inclusiv.

In decursul celor noua luni ale editiei anterioare, peste 650 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activitati de terapie prin joc si dramaterapie; psihodrama pentru copii si jocuri de rol; terapie prin povesti si povesti terapeutice; terapii asistate de animale; terapie prin arta – muzica si muzica asistata, desen, modelaj, pictura, tehnologie digitala (realitate virtuala, filme animate); terapii experientiale prin activitati in aer liber si in apa. Scopul acestor activitati terapeutice a fost imbunatatirea calitatii vietii a copiilor si a familiilor acestora.

Tot in aceasta perioada s-a desfasurat editia a IV-a a Cupei MOL pentru sanatatea copiilor, unicul concurs national de calarie terapeutica, conceput si organizat de Asociatia Hip-Tep din Aiud, beneficiara multipla a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Concursul are un rol important in reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romania„Prin colaborarea cu specialistii foarte buni din organizatiile neguvernamentale finantate prin intermediul acestui program contribuim direct la imbunatatirea calitatii vietii multor copii cu probleme si a familiilor acestora si totodata reusim sa identificam posibilitati concrete de sprijin pentru cresterea performantei actului medical. Faptul ca le putem fi alaturi celor mici in momentele in care au cea mai mare nevoie de ajutor reprezinta o onoare pentru noi, dar si o experienta care ne transforma sufleteste. Ne cunoastem cu beneficiarii editiilor precedente, le cunoastem povestile si modul in care Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor i-a ajutat si de fiecare data am fost profund impresionati. Asteptam cu nerabdare sa vedem noile proiecte care vor fi inscrise in concurs si la indeplinirea carora vrem sa contribuim. MOL Romania ramane, ca intotdeauna, partenerul devotat al comunitatii”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Premiul MOL pentru sanatatea copiilor a fost decernat pentru al saselea an consecutiv si s-a acordat Asociatiei HorsEmotion, din Timisoara, pentru cel mai bun proiect realizat in cadrul editiei a 10-a, 2018. Proiectul cu numele „Alaturi de tine totul este o emotie”, implementat de profesionistii si voluntarii Asociatiei HorsEmotion din Timisoara, a avut doua grupuri tinta alcatuite in total de douazeci de beneficiari.

Castigatorul Premiului MOL pentru sanatatea copiilor va beneficia la editia din acest an de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, 25.000 lei, fara a se inscrie la concursul de proiecte, si va desemna un specialist al organizatiei pentru a fi membru al juriului programului.

Pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 3.203.000 lei ONG-urilor care au derulat 190 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 11.000 de beneficiari in activitatile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.