MOL Romania a anuntat castigatorii primei editii a Programului MOL – Permis pentru viitor

Afis Permis pentru viitor kMOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat cei 32 de beneficiari ai primei editii a Programului MOL – Permis pentru viitor. Beneficiarii provin din Bucuresti si din judetele Bihor, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Mures, Prahova, Sibiu si Timis. Tinerii vor fi sustinuti financiar pentru obtinerea permisului de conducere, atat pentru plata cursurilor scolii de soferi, cat si a taxelor adiacente. Pentru acestia, detinerea permisului reprezinta un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau un instrument benefic in indeplinirea atributiilor de serviciu, in cazul celor deja angajati.

Kinga_Agnes Daradics_Mol_RomaniaMOL Romania si organizatiile partenere au lansat acest program pentru a facilita accesul la educatie profesionala a cat mai multor tineri din medii defavorizate, care nu detin resursele financiare necesare. Sprijinul concret primit la aceasta varsta poate reduce dezavantajul creat de situatia sociala si materiala si poate ajuta  tinerii sa inteleaga necesitatea calificarii si recalificarii conform cerintelor pietii muncii. Vom urmari cu atentie in continuare derularea primei editii a acestui program si uram succes tinerilor beneficiari in obtinerea permisului de conducere”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

La prima editie a programului s-au inscris peste 150 de tineri din 20 de judete, majoritatea solicitand finantare pentru acoperirea cheltuielilor permisului de conducere categoria B. Fondurile alocate de MOL Romania pentru aceasta editie a Programului sunt de 50.000 lei. Beneficiarii au fost selectati de catre cele cinci ONG-uri partenere, fiecare jurizand conform statutului propriu si experientei castigate desfasurand activitati cu tinerii din mediile defavorizate, de mai multi ani. Aceasta prima editie a Programului MOL Permis pentru Viitor s-a derulat in parteneriat cu Salvati Copiii Romania, Asociatia de Protejare a celor Talentati „Nyilas Misi”, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Fundatia „Sfantul Francisc”.

Programul MOL Permis pentru viitor este organizat de Fundatia pentru Comunitate in parteneriat cu Asociatia de Protejare a celor Talentati „Nyilas Misi”, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia „Sfantul Francisc” si Salvati Copiii Romania, din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Prin acest program, MOL Romania acorda finantarea necesara obtinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzand tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie), in cazul tinerilor din medii defavorizate, cu varstele cuprinse intre 17 si 25 de ani, pentru care existenta permisului este o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca, ori un instrument benefic in indeplinirea atributiilor de serviciu in cazul celor care se afla deja in activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.