MOL Romania a colectat intr-un an peste 3.000 de litri de ulei alimentar uzat

In reteaua de benzinarii MOL Romania s-au colectat peste 3.000 de litri de ulei alimentar uzat in primul an de la lansarea Programului de colectare selectiva a acestui produs. Prin intermediul programului, lansat in august 2012, compania isi pune la dispozitie capacitatile logistice si serviciile angajatilor, in folosul comunitatii. Compania Biofilter Romania asigura recipientii pentru colectare si transportul pana la o facilitate logistica, unde uleiul uzat este depozitat si purificat, iar ulterior va fi reciclat. Numarul benzinariilor incluse in program este in prezent de 46 de statii, amplasate in 12 orase (Bucuresti, Suceava, Targu-Mures, Sfantu Gheorghe, Reghin, Miercurea Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Ploiesti si Bistrita).

“Rezultatele programului de colectare a uleiului alimentar uzat se vad atat in cantitatea colectata si transmisa spre reciclare, cat mai ales in cresterea gradului de constientizare a importantei colectarii selective. Studentii care locuiesc intr-unul dintre caminele apartinand unei universitati din Cluj au strans 30 de litri de ulei uzat pe care l-au adus la una dintre benzinariile MOL, iar ulterior facultatea a inscris colectarea deseurilor de ulei in propriul program de colectare selectiva”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

MOL Romania a lansat programul intrucat colectarea uleiului alimentar uzat este reglementata doar in cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populatiei din Romania este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat in mod necontrolat poate polua apele naturale dar si mediul, intrucat este o substanta greu degradabila. De asemenea, uleiul uzat provoaca obturari ale conductelor de canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.