MOL Romania a extins numarul de benzinarii in care se poate colecta ulei alimentar uzat

MOLRomania_colectare_ulei2MOL Romania a extins numarul benzinariilor participante in programul de colectare a uleiului alimentar uzat. Astfel, incepand cu luna octombrie, s-au alaturat programului 10 noi statii, in orasele Alba Iulia, Baia Mare, Gheorgheni (2), Iasi, Pitesti, Ramnicu Valcea (2), Sibiu si Targoviste. In cadrul acestui program, aproape 8.000 de litri de ulei au fost predati pana in prezent de locuitori din diferite orace din Romania in punctele de colectare amplasate in benzinariile companiei. Programul a fost lansat de catre MOL Romania in luna august 2012, initial in 3MOL_Colectare_ulei_20140 de benzinarii si a fost extins in mai multe etape, dupa ce clientii si-au manifestat interesul in acest sens. Astfel, numarul total al benzinariilor participante la program a ajuns la 60.

Kinga Daradics, CEO al MOL Romania“La cererea clientilor am continuat sa extindem numarul statiilor participante la programul de colectare a uleiului alimentar uzat, primul de acest fel lansat de un lant de benzinarii din Romania. Credem ca aceasta crestere a gradului de constientizare a necesitatii colectarii selective a acestui deseu este cel mai important rezultat al programului, pe langa volumul important de ulei colectat”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

MOL Romania isi pune la dispozitie capacitatile logistice si serviciile angajatilor in folosul comunitatii, fara ca acest proiect sa genereze vreun castig material. Compania Biofilter Romania asigura recipientii pentru colectare si transportul pana la o facilitate logistica, unde uleiul uzat este depozitat si purificat, iar ulterior va fi reciclat, ceea ce reduce poluarea mediului.

Colectarea uleiului alimentar uzat este reglementata doar in cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populatiei din Romania este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat in mod necontrolat poate polua masiv apele, intrucat o singura picatura de ulei poate degrada pina la 1.000 de litri de apa. Acest deseu este deosebit de nociv pentru mediu, intrucat este o substanta greu degradabila.

Articole similare...

1 Response

  1. Andrei spune:

    Doamna Kinga uita sa mentioneze ca acest ulei se poate folosi cu succes pentru producerea de biodiesel, e normal sa creezi puncte de colectare in statii, mai ales ca ulei vine gratuit de clienti, Mol Romania neplatind niciun leu pentru aceast cantitate.
    Umbrela de ecologizare in acest falsa, pentru ca se urmareste un profit, pe un bun oferit gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.