MOL Romania acorda 350.000 lei pentru 493 tineri talentati in programul „MOL – Pot ajuta?”

MOL_Pot_ajuta_castigatoriMOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat rezultatele celei de-a zecea editii a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Fondul total de 350.000 de lei a fost alocat pentru sustinerea a 493 tineri talentati in domeniile sportului si al artelor. Peste 900 de tineri sportivi si artisti din toate regiunile tarii s-au inscris la editia jubiliara a programului „MOL – Pot ajuta?”. Fondul alocat programului a fost majorat anul acesta la 350.000 lei, suma care a fost impartita intre 138 de proiecte declarate castigatoare, din care fac parte 493 de tineri talentati.Juriul de arte a selectat 39 de proiecte carora le va fi alocata suma de 120.000 lei, in timp ce la categoria sport au fost alese 86 de proiecte care vor fi sustinute cu summol - Pot ajuta _10 ANIa de 160.000 lei. La categoria de varsta de peste 18 ani – unde sunt invitati sa se inscrie beneficiarii editiilor precedente care au implinit varsta majoratului – suma totala de 70.000 lei a fost impartita intre 13 proiecte.

Kinga.DARADICSPrin programul „MOL – Pot ajuta?” am reusit sa contribuim la obtinerea de catre sportivii romani a unor medalii importante la Jocurile Europene, Festivalul Olimpic al Tineretului European si la alte competitii internationale importante, desfasurate recent. Pe de alta parte, prin sprijinirea tinerilor talentati in domeniul artelor am aratat pretuirea noastra fata de tot ceea ce inseamna frumosul. Munca acestor tineri minunati si performante lor exceptionale trebuie sustinute in fiecare clipa iar noi dorim sa le fim in continuare parteneri stabili, asa cum suntem de 10 ani ”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL Romania.

Printre tinerii talentati care vor beneficia de finantare in editia jubiliara a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?” se numara Maria Claudia Gadea, Andrea Miklós si Emil Imre, sportivi medaliati cu aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European; spadasina Amalia Tataran, medaliata cu aur la Jocurile Europene; Alexandra Predescu, campioana mondiala la scrima; Adina Diaconu, campioana europeana la tenis de masa; Ada Ciontu, castigatoare a mai multor concursuri internationale de arte plastice si Malina Ciobanu, detinatoare a peste 40 de premii nationale si internationale la vioara.

Programul „MOL – Pot ajuta?” implineste 10 ani de la lansare. In cadrul programului „MOL – Pot ajuta?” un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 10-a, 160.000 lei sunt destinati sportului, 120.000 lei domeniului artelor si 70.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.

In cei 10 ani de existenta a programului au fost acordate finantari in valoare de 2.510.000 lei, pentru 1.665 de tineri sportivi si artisti, din care unii au obtinut finantare in cadrul mai multor editii. Aceste sponsorizari au fost acordate in cadrul celor 1088 de proiecte castigatoare, finantate in acesti ani.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.