MOL Romania acorda finantari de 150.000 euro prin programul Spatii Verzi

MOL Spatii VerziMOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au lansat cea de-a zecea editie a programului Spatii Verzi, cea mai veche platforma de responsabilitate sociala a companiei. In cadrul acestuia, organizatiile neguvernamentale sunt invitate sa depuna propunerile de proiecte in domeniul protectiei mediului. Compania va acorda in cadrul editiei 2015 a programului finantari in valoare de 150.000 euro in cadrul celor doua componente ale programului: Spatii Verzi Urbane si Arii Naturale protejate. Organizatiile neguvernamentale pot trimite propunerile de proiecte pana la data de 18 februarie 2015. AcesteaMol Romania_Spatii_Verzi03_2014 vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate. Castigatorii vor fi anuntati pana la sfarsitul lunii martie.

Kinga Daradics, CEO al MOL Romania”Echipa MOL Romania considera ca mediul inconjurator reprezinta una dintre cele mai de pret mosteniri pe care le lasam copiilor nostri, generatiilor viitoare. In ultimii noua ani s-au alaturat eforturilor noastre peste 150.000 de voluntari, care ne impartasesc dorinta de a actiona astazi pentru a asigura un viitor verde in orase si arii naturale protejate. Cred ca aceste comunitati de voluntari reprezinta cel mai important rezultat al angajamentului nostru fata de mediul inconjurator”, a declarat Kinga Daradics, Chairman & CEO MOL Romania.

Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.

Continuand traditia editiilor precedente, vor fi acordate finantari pentru urmatoarele tipuri de activitati:

  • crearea unor spatii verzi urbane sau reabilitarea acestora prin metode ecologice,
  • educatie ecologica non-formala in randul tinerilor si a comunitatilor locale,
  • organizarea taberelor Junior Ranger,
  • activitati organizate cu ocazia Zilei Ariei Protejate sau a altor zile mondiale ca Ziua Pamantului sau Ziua Biodiversitatii,
  • infiintarea sau amenajarea centrelor de vizitare a ariilor protejate,
  • crearea si amenajarea unor poteci tematice in scop educational.

In cadrul programului Spatii Verzi este incurajata abordarea creativa a activitatilor din domeniul protectiei mediului in vederea implicarii comunitatilor locale. Cei interesati vor gasi manuale educative cu idei pentru realizarea activitatilor ecologice pe pagina web a programului si a Fundatiei pentru Parteneriat.

Pana prezent, MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au finantat „inverzirea” unei suprafete de aproximativ 400.000 mp si infrumusetarea a 229 spatii urbane prin plantarea a 121.000 de arbori, arbusti si flori. Mai mult de 150.000 participanti s-au implicat in activitatile derulate in cadrul editiilor anterioare a programului. Acestia formeaza o comunitate de marimea populatiei unui oras mare din Romania, cum ar fi Arad, Sibiu, Bacau sau Targu Mures. Prin sprijinul acordat, 147 de proiecte au contribuit la promovarea ariilor protejate din tara, prin diverse activitati: organizarea taberelor Junior Ranger, crearea centrelor de vizitare, infiintarea potecilor tematice, organizarea de expozitii, workshopuri si seminarii, reusind astfel implicarea eficienta a comunitatilor locale.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.