MOL Romania colecteaza de la populatie uleiul alimentar uzat

MOL Romania a initiat un program pentru colectarea de la populatie a uleiului alimentar uzat, cu scopul de a contribui la protectia mediului si la educatia civica privind acest subiect. Programul va fi implementat in 30 de benzinarii MOL din: Bucuresti, Oradea, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Odorheiu-Secuiesc. In prima etapa a acestui program, MOL isi propune sa evalueze nevoile populatiei in ceea ce priveste colectarea uleiului alimentar uzat. In orasele selectate, MOL va amplasa recipiente special concepute, cu ajutorul companiei autorizate Biofilter Romania.

”Implementarea acestui program, in premiera pentru o retea de benzinarii din tara noastra, reconfirma angajamentul MOL Romania fata de comunitate, in special in ceea ce priveste protectia mediului si grija fata de sanatatea oamenilor. Colectarea si reciclarea uleiului alimentar uzat pentru a fi transformat in biocombustibil reduce atat emisiile de dioxid de carbon, cat si poluarea apelor, in cazul in care aceste substante ar ajunge in mod necontrolat in mediul inconjurato. Totodata, dorim sa crestem gradul de constientizare in randul publicului in ceea ce priveste necesitatea colectarii selective. Practic, prin acest program largim aria deseurilor care trebuie sa fie colectate separat si propunem publicului larg o modalitate corespunzatoare de reciclare a uleiului alimentar uzat. In functie de rezultate, programul ar putea fi extins in toate benzinariile MOL Romania”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

Uleiul alimentar uzat, odata ajuns in sistemul de canalizare si/sau in gunoi, constituie un element nociv, intrucat depunerea acestuia pe peretii sistemului de canalizare provoaca obturari ale conductelor, iar in cazul in care este aruncat impreuna cu gunoiul menajer, acesta apare ulterior la locul de depozitare a deseurilor sub forma unei substante greu degradabile. Atunci cand uleiul prajit este deversat din neglijenta sau intentionat in apele naturale, efectele sunt dezastruoase – plutind pe suprafata apei in lacuri sau rauri, uleiul uzat impiedica transferul de oxigen, distrugand vietatile aflate in apa. O singura picatura de ulei alimentar uzat poate polua chiar si o mie de litri de apa naturala.

Persoanele care vor inmana la punctele de colectare din benzinariile MOL cel putin un litru de ulei alimentar uzat vor primi un cadou. Procedura de predare este foarte simpla: uleiul colectat intr-un recipient trebuie predat personalului din statia respectiva.

Articole similare...

1 Response

  1. Roman Florin spune:

    Poti preda uleiul uzat la Bismark Solutions, au sediul undeva prin zona Eroii Revolutiei. Cel putin eu cand am fost, mi-au platit 1 leu pentru fiecare litru de ulei ars, si nu un magnet de frigider la 5 litrii predati in benzinaria MOL. Pentru adresa intra la ei pe site, http://www.bismarks.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.