MOL Romania colecteaza doze de aluminiu in 35 de statii din toata tara

MOL Romania Every Can Counts MOL Romania se alatura initiativei Every Can Counts, de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, printr-un parteneriat in cadrul caruia a instalat in 35 de statii din tara recipiente pentru colectarea selectiva a acestor ambalaje, cu scopul de a responsabiliza atat clientii cat si angajatii companiei. Prezenta programului Every Can Counts in statiile MOL Romania aduce beneficii mediului, prin economisirea materiilor prime si energiei necesare pentru producerea de doze noi. Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putand fi reutilizat la infinit fara a-si pierde din proprietati. O doza de aluminiu reciclata ajunge inapoi pe rafturile magazinelor in aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse fata de cazul in care ar fi produsa din materii prime nereciclate.

Kinga Daradics, MOL RomaniaOdata cu alimentarea masinii oferim clientilor oportunitati de reciclare si am initiat mai multe proiecte in acest sens, ca de exemplu actiunea de colectare in statiile noastre a uleiului alimentar uzat. Este o actiune care s-a extins anual datorita ecoului pozitiv de care s-a bucurat in randurile clientilor nostri. Suntem convinsi ca succesul se va repeta si in ceea ce priveste colectarea dozelor de aluminiu”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.

Colectarea dozelor de aluminiu se face in cutiile speciale, amenajate in zonele accesibile clientilor, astfel incat acestia  sa poata arunca direct dozele goale in cutia de colectare.

Intreaga cantitate de doze de aluminiu colectata in statiile MOL va  fi colectata de  companii autorizate si trimisa la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni in Romania sub forma de tabla de aluminiu din care se vor produce doze noi.

Benzinarii MOL Every Can Counts_23.03.2016-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.