MOL Romania doneaza 100.000 de euro pentru achizitia de echipamente pentru 3 spitale

MOL RomaniaMOL Romania doneaza 100000 de euro Fundatiei pentru Parteneriat pentru achizitia de echipamente de protectie pentru Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfantu Gheorghe, Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat contribuie astfel la crearea de conditii de munca mai sigure pentru personalul medical, echipamentele de protectie donate fiind instrumente indispensabile pentru combaterea in conditii de siguranta a noului coronavirus.

Donatia catre spitale include in principal combinezoane de protectie, masti si manusi, dar si alte echipamente de protectie esentiale, precum si instrumente medicale (purificatoare de aer si altele) pentru ca personalul medical implicat in lupta impotriva raspandirii coronavirusului sa-si desfasoare activitatea in conditii de siguranta.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romania“MOL Romania sustine lupta impotriva pandemiei prin proiecte ce vizeaza achizitionarea de echipamente necesare spitalelor din tara, precum si prin sprijinirea construirii Spitalului Modular 1 Elias pentru pacientii COVID-19. Cu acest nou sprijin acordat Fundatiei pentru Parteneriat compania noastra isi continua angajamentul de a contribui la eforturile de combatere a noului coronavirus si de a ajuta la incetinirea raspandirii acestuia prin finantarea achizitiei de echipamente de protectie pentru medici si personalul medical. Ei sunt eroii acestor zile, la care ne uitam cu speranta, dar care au nevoie la randul lor de tot sprijinul nostru pentru a putea sa-si faca meseria in conditii siguranta. Grupul MOL este puternic implicat in sustinerea comunitatilor si sistemelor medicale in lupta contracronometru cu noul virus deoarece suntem convinsi ca doar prin implicarea tuturor putem depasi cu bine aceasta situatie fara precedent” , a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL Romania.

Initiativa actuala a MOL Romania a fost precedata de un sprijin in valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protectie si instrumente medicale (aparate de ventilatie, masti de oxigen) necesare spitalelor din tara si pentru sprijinirea construirii unui spital modular la Bucuresti. Spitalul modular dedicat tratarii pacientilor infectati cu COVID-19 va avea 38 de locuri si va putea fi utilizat chiar si dupa ce actuala criza medicala va fi depasita, ca spital de mari arsi.

MOL Romania a derulat in ultima perioada mai multe initiative de sprijinire a sistemului medical, in cadrul carora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din tara cu aparatura si echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost constructia unui heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta Marie Curie – primul heliport al unui spital pediatric din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.