MOL Romania extinde programul de colectare a uleiului uzat

Incepand cu luna martie, MOL Romania extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat, adaugand benzinarii din orasele Suceava si Arad. Totodata, va fi marita acoperirea din Tirgu Mures la toate benzinariile din oras. Astfel, uleiul uzat va putea fi colectat in 46 de benzinarii MOL, din 11 orase din tara. Programul a debutat in luna august a anului trecut, initial in 30 de benzinarii, si a fost extins apoi la 33 de benzinarii. Ulterior, programul de colectare a fost extins de la 17 benzinarii din Bucuresti la 26 de statii de alimentare MOL  atat din Capitala, cat si din Ploiesti. Programului de colectare si reciclare a uleiului uzat s-a alaturat si postul de radio Bucuresti FM. In cele sase luni de la demararea programului Mol Romania a reusit colectarea a peste 1.500 de litri de ulei uzat.

“Am colectat deja o cantitate semnificativa de ulei uzat, care ar fi ajuns altfel sa polueze mediul si apele. Totodata ne bucuram ca se alatura campaniei noastre Bucuresti FM, un post de radio implicat in proiecte comunitare. Speram ca aceasta colaborare sa rezulte in constientizarea si popularizarea importantei colectarii selective a uleiului alimentar in randul publicului”, a declarat  Kinga Daradics, Country Chairman MOL Romania.

Ascultatorii postului  Bucuresti FM vor putea participa la un concurs ce se va derula in perioada februarie – iunie, iar castigatorii vor primi recipiente de colectare a uleiului alimentar, cu un design ergonomic, pentru o manevrare mai usoara.

”Oamenii vor sa traiasca intr-un mediu curat si chiar vor sa faca ce le sta in putinta pentru asta. Bucuresti FM face ce poate si ce stie cel mai bine: informeaza. Pana sa inceapa acest program puteam spune «uleiul alimentar uzat nu se arunca in chiuveta», acum insa putem da informatia completa: «uleiul uzat se colecteaza intr-un recipient si se duce la benzinaria MOL pentru a fi reciclat». Bucuresti FM se alatura campaniei MOL si intra in lupta impotriva poluarii si a mentalitatilor invechite, cu scopul de a-si responsabiliza ascultatorii”, a declarat Flavia Voinea, redactor-sef Bucuresti FM.

Colectarea si reciclarea uleiului alimentar uzat pentru a fi transformat in biocombustibil reduce atat emisiile de dioxid de carbon cat si poluarea apelor, in cazul in care aceste substante ar ajunge in mod necontrolat in mediul inconjurator. Compania specializata Biofilter Romania asigura recipientele pentru colectare si transportul pana la o facilitate logistica, unde uleiul uzat este depozitat si purificat, urmand sa fie reciclat.

1 Response

  1. Sorin spune:

    De ce sa-l dam benzinariilor pe gratis. Uite cum poti sa faci bani din ulei uzat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.