MOL Romania finanteaza 19 ONG-uri in Programul Mol – pentru sanatatea copiilor

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au desemnat cele 19 asociatii care vor beneficia de sprijin financiar in cadrul celei de-a patra editii a Programului MOL – pentru sanatatea copiilor. ONG-urile selectate vor primi finantari in valoare totala de 300.000 lei pentru a realiza proiectele destinate copiilor si tinerilor. Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Dolj, Harghita, Hunedoara si Iasi. Printre domeniile in care vor fi derulate proiecte se numara hipoterapia, terapia prin arta, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, fototerapia, recreerea terapeutica, respectiv reabilitarea psiho-sociala si dezvoltarea unor competente.

“Vom sprijini in perioada decembrie 2012 – octombrie 2013 peste 1.000 de cauze ale copiilor cu nevoi speciale, prin intermediul unui program unic in Romania, in ceea ce priveste beneficiarii carora li se adreseaza, terapiile folosite si rezultatele obtinute. In acest fel vrem sa fim implicati in continuare in viata comunitatilor. Pentru noi este foarte important sa fim acolo unde este mare nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL Romania.

Printre proiectele sustinute de Mol Romania se afla si “In aventura cu Leul Curajos”, proiect realizat de voluntarii Asociatiei Little People Romania in sase spitale de oncopediatrie din tara. Prin intermediul acestuia in 2012 au fost sprijiniti peste 1.000 de copii si tineri aflati sub tratament oncologic. Povestile terapeutice ii ajuta pe copii sa inteleaga boala, necesitatea spitalizarii si a tratamentului, prin identificarea cu Leul Curajos, personajul de poveste care le-a prezentat un model sanatos de a face fata bolii.

“Programul MOL- pentru sanatatea copiilor, pe care il organizam cu sprijinul MOL Romania pentru al patrulea an, este o cale sigura si stabila de a aduce impreuna beneficiarii – tinerii aflati in suferinta si familiile acestora, pe de o parte si echipe complementare de specialisti implicati, de cealalta parte. Un proiect bine conceput si apreciat de juriu poate fi derulat in siguranta, avand o sustinere materiala stabila din partea sponsorului, MOL Romania. Calitatea proiectelor depuse este din ce in ce mai buna, astfel ca unul dintre ele a fost inclus in programa scolara ca disciplina optionala”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

In cele trei editii anterioare ale Programului Mol – pentru sanatatea copiilor au fost finantate 53 de proiecte cu o suma de 855.000 de lei, beneficiarii fiind peste 5.600 de copii si tineri.
Programul Mol Pentru Sanatatea Copiilor Lista Asociatii Si Proiecte Finantate 2012

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.