MOL Romania finanteaza 48 proiecte de mediu prin Programul Spatii Verzi

Spatii verzi 2016 ROMOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au selectat un numar de 48 de proiecte de mediu, pe care le vor finanta cu 661.000 de lei, in cadrul celei de-a XI-a editii a Programului Spatii Verzi. In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane a programului, au fost inscrise 85 de cereri de finantare din care au fost selectate 25 de proiecte ce urmeaza sa fie implementate in  17 judete ale tarii. Organizatiile castigatoare vor reamenaja curti de scoli, de universitati, de gradinite, parcuri publice, curti ale centrelor de copii. Activitatile incluse in aceste proiecte presupun plantarea a peste 2.238 de arbori si arbusti si in jur de 7.000 flori, pe o suprafata de 97.452 mp de spatiu urban. Aceste terenuri vor deveni spatii de desfasurare a unor activitati MOL Spatii Verzicare vor avea ca scop constientizarea importantei problematicii de mediu, in special in randurile elevilor.

In cadrul celei de-a doua componente a Programului Spatii Verzi, Arii Naturale Protejate, au fost inscrise 66 de proiecte, dintre care 23 au fost selectate pentru finantare. Castigatorii au obtinut fonduri pentru tabere Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervatiei”, „Ziua Biodiversitatii”, expozitii si activitati extrascolare de educatie ecologica. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula in 14 judete din tara.

In cele zece editii anterioare ale programului Spatii Verzi, desfasurate in perioada 2006-2015, MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au finantat 424 de proiecte cu 4,83 milioane lei. In total, peste 170.000 de participanti s-au implicat in cadrul acestor proiecte care au „inverzit” o suprafata de circa 430.000 de metri patrati.

De asemenea, Spatii Verzi a sprijinit 169 de proiecte de popularizare a importantei ariilor protejate, prin activitati variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – in care copiii au primit lectii despre protectia si conservarea patrimoniului natural, infiintarea de poteci tematice in scop educational.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.