MOL Romania finanteaza cu 400.000 lei proiecte de terapie prin arta pentru copii

2017 MOL pentru sanatatea copiilorMOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a noua editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, cu un fond marit la 400.000 de lei. De asemenea, suma maxima care poate fi obtinuta de un ONG a fost ridicata de la 20.000 la 25.000 de lei, pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada decembrie 2017 – august 2018.

Acest program ofera sprijin financiar organizatiilor non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu nevoi speciale. Inscrierile la concursul de proiecte sunt deschise pana la 26 octombrie 2017.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaProfesionalismul juriului si al specialistilor implicati in evaluarea proiectelor inscrise la editiile precedente a avut o contributie importanta in ridicarea calitatii terapiilor aplicate. De-a lungul anilor, am putut observa o evolutie extraordinara a programului – de la prima editie in care juriul nu a impartit in totalitate fondul disponibil, nefiind inscrise suficiente proiecte care sa corespunda criteriilor de selectie, pana la ultimele editii in care au existat atat de multe proiecte bune, incat finantarea a devenit insuficienta pentru a le sustine pe toate.  Acesta a fost un motiv pentru care am considerat necesara suplimentarea fondurilor prin care MOL Romania sustine cauza copiilor cu nevoi speciale, continuandu-si astfel implicarea atenta in viata comunitatilor in care isi desfasoara  activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

In cadrul editiei anterioare, timp de 9 luni, peste 870 de copii cu nevoi speciale au avut parte de terapii prin arta, terapii corporale (prin miscare si dans), drama terapie, terapii ocupationale utilizand tehnici de art-terapie, de modelare a lutului si a altor materiale organice.

De asemenea, prin intermediul programelor sustinute, s-au realizat terapii asistate de animale, acvaterapie, terapii emotionale – prin basm, povestiri sociale, joaca, teatru de papusi.

Terapiile aplicate au contribuit la imbunatatirea calitatii vietii copiilor, precum si a familiilor acestora.

Prin intermediul acestui program a fost creat si singurul centru de boli rare din tara, NoRo din Zalau, sprijinit in cadrul a doua editii anterioare.MOL_FPC_grup

Premiul MOL pentru sanatatea copiilor a fost acordat Fundatiei Hospice Emanuel din Oradea pentru cel mai bun proiect realizat in cadrul editiei a 8-a, 2016 – 2017. Intitulat „Viata ta a schimbat lumea: un program psihosocial pentru cele mai scurte vieti si cei dragi ai lor”, proiectul are ca obiectiv cresterea calitatii vietii si diminuarea suferintei emotionale a pacientilor diagnosticati cu o boala incurabila si a copiilor care au un frate sau un parinte care sufera de o afectiune grava, prin intermediul unor interventii specializate de suport psihosocial in vederea reducerii anxietatii si a stresului.

Castigatorul Premiului MOL pentru sanatatea copiilor va beneficia la editia din acest an de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, 25.000 lei, fara a se inscrie la concursul de proiecte, si va desemna un specialist al organizatiei pentru a fi membru al juriului programului.

De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.418.000 lei ONG-urilor care au derulat 146 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand aproape 10.000 de beneficiari in activitatile lor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.