MOL Romania finanteaza cu 670.000 de lei proiecte de protectie a mediului

Pana pe 19 februarie, ONG-urile care deruleaza proiecte de protectie a mediului pot aplica pentru finantare in cadrul celei de-a opta editii a concursului de proiecte „Spatii verzi“, derulat de MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat. Organizatiile neguvernamentale selectate vor fi anuntate in luna martie. In premiera, la editia din acest an vor putea participa proiecte de amenajare a unor spatii verzi in curtile imobilelor de locatari. Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei. Suma totala alocata de MOL Romania in 2013 pentru finantarea proiectelor este de 670.000 lei.

„Implicarea echipei MOL Romania in proiecte de mediu a devenit deja o traditie, iar Fundatia pentru Parteneriat si un numar impresionant de voluntari s-au alaturat an de an programului „Spatii verzi”. Pe masura ce acesta s-a extins ca amploare si impact asupra comunitatilor locale, am inceput sa canalizam mai multe eforturi pentru consolidarea activitatilor educationale non-formale in domeniul ecologic. Instruirea tinerilor si incurajarea schimbarii mentalitatii publicului larg in ceea ce priveste protectia ariilor naturale sunt printre cele mai importante obiective ale programului”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

Incepand cu acest an, in cadrul componentei Arii naturale protejate, MOL Romania impreuna cu Fundatia pentru Parteneriat va premia organizatia care prin proiectul derulat a implicat un numar mare de voluntari, a reusit sa informeze despre importanta ariilor naturale protejate un numar crescut de persoane, si totodata a aplicat idei creative si inovatoare pe parcursul proiectului. In acordarea acestui premiu va fi luat in considerare si reflectarea proiectului in mass-media. Premiul consta in acordarea unei sume de maxim 10.000 lei.

In cele sapte editii anterioare, desfasurate in perioada 2006-2012, aproape 109.000 de voluntari s-au implicat in reabilitarea sau infiintarea spatiilor verzi urbane, respectiv in promovarea ariilor naturale protejate. Proiectele finantate prin programul au „inverzit” o suprafata de circa 335.000 de metri patrati. De asemenea, „Spatii verzi” a sprijinit 100 de proiecte de popularizare a importantei ariilor protejate, prin activitati variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger, in care copiii au fost indrumati in domeniul protectiei si conservarii patrimoniului natural sau infiintarea de poteci tematice in scop educational.

Pentru mai multe informatii click AICI

Articole similare...

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.