MOL Romania finanteaza cu 800.000 de lei ONG-urile de mediu, prin programul Spatii Verzi

Afis_Spatii verzi 2018MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au dat startul celei de-a 15-a editii a programului Spatii Verzi.

Programul este o platforma de responsabilitate sociala prin care se urmareste implicarea copiilor si a tinerilor in proiecte de mediu pentru care MOL Romania ofera fonduri de peste 796.000 lei.

Organizatiile de mediu pot depune, pana la data de 20 februarie, cereri de finantare pentru poiecte care se incadreaza intr-una dintre cele doua componente ale programului: Spatii Verzi Urbane si Arii Naturale Protejate. Proiectele selectate in cadrul componentei Spatii Verzi Urbane primesc o finantare maxima de 11.000 de lei/proiect, in timp ce finantarea pentru componenta Arii Naturale Protejate este de maximum 26.000 de lei/proiect.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romania„De 15 ani, programul Spatii Verzi educa si formeaza tinerii in spiritul respectului fata de natura, contribuind astfel la crearea unui mediu mai curat si mai sanatos. MOL Romania este partener de incredere al comunitatii printr-o serie de platforme si initiative de responsabilitate sociala privind mediul, sanatatea, cultura sau educatia, prin care am incercat sa identificam si sa acoperim nevoi reale ale comunitatilor. Spatii Verzi este cea mai veche platforma de responsabilitate sociala a companiei, prin care am reusit nu doar sa contribuim la crearea unui mediu mai curat, dar si la cresterea gradului de constientizare a problemelor de mediu in randul a sute de mii de copii si tineri” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane sunt finantate proiecte care vizeaza reabilitarea sau crearea de spatii verzi, in paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educatie ecologica si de sanatate. De asemenea, in aceeasi categorie sunt eligibile si proiecte avand ca tema Saptamana Europeana a Mobilitatii si care implica activitati si actiuni ce presupun un grad ridicat de implicare a comunitatii.

In cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt eligibile proiectele de promovare si popularizare a ariilor protejate din Romania cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora in randul comunitatilor locale prin intermediul implicarii ONG-urilor si scolilor, precum si a comunitatilor locale.

Noutati in cadrul programului Spatii Verzi 2020

Sumele maxime acordate proiectelor, atat in cadrul componentei Spatii Verzi Urbane cat si in cadrul componentei Arii Naturale Protejate, au crescut fata de editia anterioara. Astfel, pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane sau pentru programele organizate cu prilejul Saptamanii Europene a Mobilitatii suma maxima ce poate fi acordata per proiect a crescut cu 1.000 lei, la 11.000 lei. Pentru promovarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare per proiect s-a majorat cu 6.000 de lei, la 26.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.