MOL Romania ofera 350.000 lei tinerilor artisti si sportivi

Ambasadorii Programului MOL de promovare a talentelor MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a 11-a editie a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul, derulat pe plan national pe baza de concurs de proiecte, pune la dispozitia tinerilor talentati si cu rezultate bune in domeniul sportului si cel al artelor un fond de 350.000 de lei acordat de MOL Romania. Din finantarea totala, 160.000 lei sunt destinati sportului, 120.000 lei domeniului artelor si 70.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului. Un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona MOL Promovarea Talentelorechipamente si materiale. Solicitarile pot fi depuse pana la data de 18 iunie 2016. Expozitia comuna a tinerilor artisti plastici din Iasi, Bucuresti, Targu Mures, Corbeni (Arges) si Bacau, sponsorizati in anii anteriori, a marcat evenimentul lansarii editiei 2016 a Programului MOL de promovare a talentelor.

Kinga Daradics, MOL RomaniaPrima expozitie comuna a tinerilor artisti plastici sustinuti in anii anteriori prin acest program este o bucurie pentru noi si dorim sa fie un eveniment important in viata lor. De asemenea, ne bucuram ca in ultimii patru ani am contribuit la performanta unui sportiv care in acest an participa la Jocurile Olimpice. Dorim ca prin aceste exemple sa aratam tinerilor ca talentul si munca lor isi gasesc apreciere si sustinere”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.

Tinerii talentati care au nevoie de sponsorizare se pot inscrie in program atat individual, cat si in cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice.

Dintre beneficiarii editiei a 10-a, 2015, a programului au obtinut rezultate deosebite scrimera Amalia Tataran, atleta Andrea Miklós, inotatorul Robert Glinta, violonista Malina Ciobanu, artistii plastici Ada Ciontu si David Alexandru, alpinista Dor Geta Popescu.

La expozitia comuna care a marcat evenimentul de lansare au participat tinerii artisti plastici David Alexandru (Iasi), Sorina Calinescu si Stefania Calinescu (Corbeni, Arges), Ada Ciontu (Bucuresti), Csibi Melinda si Szitai Eszter (Targu Mures), Stefana Georgiana Melinte si Cristian George Melinte (Roscani, Iasi), Vanessa Onea (Bacau).

Zece beneficiari ai editiei precedente au fost acreditati pe o perioada de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteza Imre Emil, singurul medaliat cu aur al Romaniei la Festivalul Olimpic de iarna al Tineretului European. Ambasadorii programului sunt: David Alexandru – desen, pictura; Benedicta Cadar – interpreta nai; Andrei Gafita – atlet, mars; Madalina Ivancia – violonista; Andreea Lupu – scrima, spada; Stefan Orheanu– dans irlandez; Szitai Eszter – pictura, email; Amalia Tataran – scrima, sabie; Andreea Verdes – gimnastica ritmica.

In cadrul celor zece editii anterioare ale programului, MOL Romania a acordat 1.090 de sponsorizari in valoare de peste 2.500.000 de lei unui numar de 1.664 de sportivi si tineri artisti din toata tara, unii dintre ei obtinand finantare de mai multe ori.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.