MOL Romania ofera finantari de 680.000 lei pentru proiecte de protectie a mediului

Spatii verzi 2016 ROMOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au dat startul unei noi editii a programului Spatii Verzi. Prin intermediul acestuia, compania pune la dispozitia asociatiilor si organizatiilor un fond anual de 680.000 de lei pentru implementarea proiectelor de protectie a mediului si de incurajare a implicarii tinerilor in aceste activitati. Organizatiile neguvernamentale sunt invitate sa depuna, pana la 10 februarie, propunerile de proiecte in domeniul protectiei mediului in cadrul celor doua componente ale programului: Spatii Verzi Urbane si Arii Naturale Protejate. Acestea vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate, Mol Romania_Spatii_Verzi_2014iar proiectele selectate pentru finantare vor fi anuntate pana la sfarsitul lunii martie. Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.

Kinga.DARADICSAm dori sa marcam cei zece ani de cand MOL Romania alaturi de Fundatia pentru Parteneriat se implica pentru ca acest program ecologic si educational sa aduca imbunatatiri calitatii vietii noastre. Bilantul primului deceniu de existenta este pozitiv, in special pentru ca a implicat un numar impresionant de tineri, peste 170.000. Lansam cea de-a 11-a editie a programului avand convingerea ca eforturile voluntarilor vor contribui atat la imbunatatirea vietii comunitatilor cat si la un viitor mai bun pentru generatiile care vin”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane sunt finantate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafete inverzite pe langa desfasurarea activitatilor de educatie ecologica in randul comunitatilor locale. In cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt cautate si recompensate proiecte care urmaresc promovarea si popularizarea ariilor protejate din Romania, cu scopul de a imbunatati nivelul de acceptare a acestora in randul comunitatilor locale. Proiectele finantate pot fi implementate de ONG-uri in parteneriat cu organizatii, institutii publice dar şi cu administratori de arii protejate.

In 2016 vor fi acordate finantari pentru urmatoarele tipuri de activitati:

  • crearea sau reabilitarea de spatii verzi urbane prin metode ecologice,
  • educatie ecologica non-formala in randul tinerilor si a comunitatilor locale,
  • organizarea taberelor Junior Ranger,
  • activitati si evenimente organizate cu ocazia Zilei Ariei Protejate sau a altor zile internationale/mondiale ca Ziua Pamantului sau Ziua Biodiversitatii (workshop-uri, concursuri, expozitii prezentari),
  • infiintarea sau amenajarea centrelor de vizitare a ariilor protejate,
  • crearea si amenajarea unor poteci tematice in scop educational.

Programul Spatii Verzi incurajeaza organizarea activitatilor de educatie ecologica, a actiunilor creative si interactive menite sa starneasca interesul membrilor comunitatilor locale si sa ii determine sa se implice in activitati din domeniul protectiei mediului. Cei interesati vor gasi manuale educative cu idei pentru realizarea activitatilor ecologice pe pagina web a programului si a Fundatiei pentru Parteneriat.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.