MOL Romania: Peste 100 de copii au dat viata proiectului ”Joc si culoare cu mastile calatoare”

AudiosofiaProiectul ”Joc si culoare cu mastile calatoare”, realizat de catre Asociatia Audiosofia, cu sprijinul Fundatiei Pentru Comunitate si MOL Romania a ajuns la ultima etapa. Aceasta este marcata prin doua reprezentatii teatrale sustinute de copii hipoacuzici purtatori de implant cohlear sau de aparate auditive conventionale. Alaturi de ei vor urca pe scena copii cu auz normal intr-un spectacol special, intitulat ”Mastile din cutia emotiilor”. Reprezentatiile vor avea loc inaudiosofia 2015 taberele nationale de implant cohlear organizate de Asociatia ”Asculta viata” si ”Asociatia Audiosofia” care se vor desfasura succesiv, in statiunile Olimp, respectiv Poiana Brasov.

“Acest proiect de anvergura nationala prin care dramaterapia si terapia prin joc se imbina intr-un mod benefic raspunzand nevoilor acestor copii, se dovedeste a fi unul de succes ce trebuie continuat si in urmatorii ani. Asociatia Audiosofia pledeaza pentru derularea a cat mai multor activitati de acest gen in Romania si pentru pregatirea voluntarilor profesionisti (psihologi, logopezi, profesori) care sa dobandeasca abilitati specifice de abordare a acestor copii”, spun initiatorii proiectului.

Pe parcursul intregului proiect, ”Mastile calatoare” au traversat un parcurs variat de la munte pana la mare, de la Bucuresti pana la Timisoara, antrenand in jocul lor 16 voluntari profesionisti, peste 80 de copii hipoacuzici si peste 30 de copii cu auz normal, din peste 15 judete ale Romaniei. Drumul lor a fost presarat de culori, de strigate de bucurie, de multe jocuri, de emotii diverse si de foarte multa prietenie. Experientele avute pe parcursul celor 8 luni de zile au imbogatit paleta de comunicare a copiilor, diversificandu-le strategiile de exprimare a emotiilor.

Partenerii de proiect din acest an sunt: Spitalul de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie”, I.F.A.C.F – O.R.L ”Prof. Dr. Dorin Hociota”, ”Otomed Medical Center”, Asociatia ”Corabia Prieteniei”, Asociatia ”Asculta viata”, Fundatia Aghora si Asociatia de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania.

Foto credit: Observator de Constanta

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.