Mol Romania: Peste 70 de copii cu deficiente de auz au fost ajutati prin de programe speciale

Mol Romania - dramaterapieAsociatia Audiosofia anunta ultima etapa a proiectului „Masti cu ecou,  realizat cu sprijinul Fundatiei Pentru Comunitate si Mol Romania in cadrul programului „Pentru sanatatea copiilor” editia 2016-2017.

Principalii beneficiari ai proiectului din 2017 sunt peste 70 de copii hipoacuzici purtatori de implant cohlear, participanti alaturi de alti 20 de prieteni de-ai lor cu auz normal, la un program de terapie prin joc si dramaterapie. Cu aceasta ocazie, copiii purtatori de implant cohlear vor avea ocazia sa urce pe scena alaturi de prietenii lor cu auz normal, in doua tabere de implant cohlear.

Prima tabara va fi organizata de Asociatia „Asculta viata” in statiunea Eforie Nord (in perioada 27 august – 3 septembrie), iar cea de-a doua, de Asociatia Audiosofia in statiunea montana Busteni (in perioada 2 – 7 septembrie). Aceasta din urma va fi prima tabara internationala de implant cohlear din Romania, cu invitati din Franta, Belgia si Republica Moldova.

Spectacolele vor avea loc in datele de 1 septembrie (pe scena Complexului Dunarea din Eforie Nord), respectiv 6 septembrie (in sala de festivitati a Complexului turistic Alexandros din Busteni). Vor fi puse in scena intr-un mod inedit si sensibil aspecte din viata copiilor cu implant cohlear si a familiilor lor, alaturi de alte momente de improvizatie realizate de copii.

Echipele de voluntari sunt formate din psihologi si specialisti in dans, terapie prin joc si dramaterapie, cu supervizarea coordonatorului de proiect. Pe baza parteneriatelor incheiate cu Asociatia „Asculta viata”, Asociatia „Corabia prieteniei”, „Asociatia de terapie prin joc si dramaterapie din Romania” si Otomed Medical Center va fi posibil ca mastile sa isi faca auzit ecoul si in 2017.

Proiectul „Masti cu ecou” se afla la cea de-a patra editie si are o conotatie speciala fiind castigat prin intermediul premiului acordat Asociatiei Audiosofia pentru cel mai bun proiect din cadrul programului editiei precedente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.