MOL Romania plateste scoala de soferi pentru 45 de tineri din medii defavorizate

Permis pentru viitor 2018 kMOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate vor sprijini 45 de tineri proveniti din medii defavorizate pentru obtinerea permisului de conducere. Tinerii sunt beneficiarii celei de-a patra editii a programului Permis pentru viitor.

Ca si in cazul editiilor precedente, sprijinul se acorda tinerilor cu posibilitati materiale reduse, pentru care detinerea permisului reprezinta o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca, sau poate constitui un instrument benefic in indeplinirea si extinderea atributiilor de serviciu in cazul celor deja angajati.

Statisticile realizate in cadrul programului indica o crestere semnificativa a numarului celor care doresc sa beneficieze de ajutor, de la 88 in cadrul editiei precedente, la 212 in cadrul actualei editii. De asemenea, numarul judetelor din care provin solicitarile a crescut de la 17 la 28.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaRemarcam ca exista un interes in crestere fata de acest program din partea potentialilor beneficiari, ceea ce inseamna ca acest proiect reprezinta cu adevarat un instrument util pentru o categorie de populatie vulnerabila, respectiv pentru tinerii proveniti din medii defavorizate. Noi le suntem alaturi cu mare bucurie tuturor acestor tineri care incearca sa isi construiasca un viitor mai bun si care depun eforturi pentru a depasi obstacolele cu care se confrunta. Am constatat de asemenea cu bucurie contributia ONG-urilor si a multor jurnalisti si publicatii la comunicarea acestei oportunitati catre persoane care ar putea fi interesate. Ajutorul lor este foarte important pentru promovarea acestui program si le multumim pentru aceasta dovada de sensibilitate fata de cei care incearca sa isi imbunatateasca situatia profesionala prin intermediul acestui program”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

Prin majoritatea proiectelor depuse (196), tinerii au solicitat acoperirea costurilor obtinerii permisului de conducere categoria B, 13 tineri s-au inscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE si unul pentru B adaptat. Beneficiarii au fost selectati in urma jurizarii proiectelor depuse, tinand cont de situatia materiala, de scrisoarea de motivatie personala, de recomandarile prezentate si de exactitatea datelor cuprinse in formularul de inscriere. In unele cazuri s-au realizat interviuri atat cu candidatii cat si cu persoanele sau reprezentantii institutiilor si organizatiilor care i-au recomandat pentru obtinerea finantarii.

Beneficiarii acestei editii a programului Permis pentru viitor sunt din judetele Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Vaslui, Vrancea si din Capitala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.