MOL Romania se implica in constructia unui heliport pe acoperisul Spitalului Marie Curie

heliport molMOL Romania si Asociatia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”, o initiativa prin care va fi redus timpul de transport catre spital pentru  pacientii aflati in stare grava.

Lucrarile la constructia heliportului, care va fi amplasat pe acoperisul spitalului, vor incepe in toamna anului 2019, in urma unei investitii de 425.000 euro.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaAm fost impresionati de sensibilitatea si profunzimea initiativelor Asociatiei si ne-am bucurat cand am aflat ca putem fi din nou impreuna intr-un proiect a carui necesitate era evidenta. MOL Romania isi doreste sa sustina acele proiecte care raspund nevoilor reale ale comunitatii si ne bucuram foarte mult ca, dupa finalizarea acestui proiect, pacientii aflati in stare grava si care necesita interventii de urgenta vor avea o sansa in plus la viata si la recuperare,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL Romania.

 

catalin_cirstoveanu_Marie_curie„Aceasta constructie este foarte importanta pentru noi, deoarece ne va permite sa intervenim mai repede si cu sanse mai mari de succes in cazurile grave.  In medicina de urgenta, aproape intotdeauna cateva clipe reusesc sa faca diferenta intre viata si moarte. Am avut cazuri de pacienti pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauza ca au ajuns la noi prea tarziu si suntem convinsi ca, odata cu finalizarea acestei constructii, va creste si numarul copiilor pe care ii salvam,” a declarat doctorul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

Personalul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” efectueaza o gama larga de interventii, multi dintre copiii-pacienti ai spitalului fiind transportati din diferite zone ale Romaniei. In majoritatea cazurilor, micii pacienti au nevoie de interventie de urgenta iar timpul petrecut pentru a-i transporta cu ambulanta de la locul de aterizare a elicopterului pana la spital este prea lung, astfel ca, in unele cazuri, salvarea lor nu mai este posibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.