MOL Romania sprijina cu 290.000 de lei tinerii cu talente in arta sau sport

Pana pe 15 iunie, tinerii cu performante deosebite in sport sau arta, pot aplica pentru a obtine finantare in cadrul celei de-a opta editii a Programului MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”. Derulat de MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate, programul pune la dispozitie in acest an suma de 290.000 lei. Banii vor putea fi utilizati pentru participarea la concursuri sau achizitia de echipamente si materiale pentru tinerii sportivi si artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv pentru categoria 18+. Din finantarea totala a acestei editii, 160.000 lei sunt destinati sportului si 80.000 lei domeniului artelor. In cadrul programului „Pot ajuta?”, un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. In acest an, programul ofera din nou un fond de 50.000 lei la categoria 18+, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii doi ani si au implinit varsta de 18 ani.

“In urma cu opt ani, MOL Romania a lansat programul «Pot ajuta?» pentru a fi alaturi de acei tineri talentati care au nevoie de sprijin pentru a ajunge la performanta. A asigura de exemplu o pereche de pantofi de sport profesionali pentru un atlet, un obiectiv performant pentru un fotograf, un arcus bun sau partiturile necesare pentru un violonist, dar si posibilitatea de a se deplasa la competitii inseamna sustinerea talentului in dezvoltare. Ne mandrim ca putem sa ii ajutam pe acesti tineri cu perspective extraordinare si ne bucuram ca putem sa le fim alaturi”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL Romania.

Solicitarile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate. Presedintele juriului la sectiunea sport este Violeta Beclea-Szekely, campioana europeana la atletism si doctor in sport, iar la sectiunea arta violonistul Albert Márkos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Programul are deja o traditie de sapte ani, perioada in care MOL Romania a acordat sponsorizari in valoare de peste peste 1.645.000 de lei unui numar de 1.380 de sportivi si tineri artisti din Romania. In anul 2012, tinerii beneficiari au fost premiati sau au obtinut locuri cu punctaj privind clasamentele nationale si internationale la 582 de campionate, cupe si competitii nationale, la 261 de competitii internationale, la 34 campionate si cupe europene, respectiv la 12 campionate si cupe mondiale.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.