MOL Romania sustine 22 de ONG-uri sa deruleze proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala

2017 MOL pentru sanatatea copiilorMOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat lista organizatiilor non-profit care au obtinut finantare in cadrul celei de-a 9-a editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor.

Proiectele de terapie prin arta si terapie emotionala sustinute de Program vor ajuta 800 de copii si tineri cu nevoi speciale, cu deficiente, cu boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

Fondurile alocate de MOL Romania pentru aceasta editie a Programului sunt de 400.000 lei, cu 100.000 de lei mai mare fata de editia precedenta.  Dintre cele 22 ONG-uri castigatoare, 11 vor obtine finantare pentru prima data, in timp ce restul de 11 s-au mai numarat printre beneficiari in editii anterioare ale Programului.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaPeste 900 de proiecte au fost inscrise pentru finantare in cei 9 ani de existenta a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Specialistii implicati in implementarea celor 146 de proiecte finantate au dovedit prin munca, daruirea si perseverenta lor ca terapiile complementare aplicate pot modifica si pot schimba esential calitatea vietii unor copii cu nevoi speciale si a familiilor acestora”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.

In perioada 26 septembrie – 26 octombrie 2017 s-au inscris 91 de organizatii non-profit care deruleaza proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala pentru copii si tineri cu deficiente, cu boli cronice sau aflati in curs de recuperare dupa afectiuni grave, solicitand finantare in cadrul celei de-a 9-a editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Organizatiile inscrise provin din 26 de judete: 18 din Bucuresti, 13 din Cluj, 10 din Iasi, 7 din Harghita, cate 5 din Timis, Bihor si Mures, cate 3 din Bacau, Satu Mare si Sibiu, cate 2 din Alba, Covasna si Galati, cate una din Arges, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Maramures, Neamt, Prahova, Salaj, Valcea si Vaslui. Dintre cele 91 de organizatii, 38 s-au inscris si la editia precedenta. In urma jurizarii au fost selectate pentru finantare integrala sau partiala 22 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2017 – august 2018.

Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Dambovita, Galati, Harghita, Mures, Salaj, Satu Mare, Sibiu si Timis.  Proiectele castigatoare vor derula activitati de terapie prin arta – muzica, desen, pictura, fotografie, tehnologie digitala; terapii experientiale utilizand activitati de escalada si alpinism in aer liber; terapii asistate de animale; terapii emotionale – tehnici ca jocuri de rol, miscare si joaca, tehnica prin atingere kangaroo; stimulare polisenzoriala.

Vezi mai jos lista proiectelor finantate.

Proiecte Castigatoare Mol Romania

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.